Totalt sammenbrudd på seks minutter

(Everton 1-1 Burnley): Burnley hadde god kontroll i en time og etter sidebytte sendte Ben Mee Burnley i føringen. Taktiske Benitez gjorde noen justeringer og i løpet av seks minutter satte Keane, Townsend og Gray inn mål. Kampen var i praksis over.

Burnley vant på Goodison Park i mars, men Rafa Benitez er en legendarisk taktiker med en irriterende god statistikk mot Burnley. Burnley kunne dra en liten «fordel» ved at blå stilte uten Calvert-Lewin. Begge lag stilte med sommer-forsterkningene på benken i Rodon og Cornet. Manageren sa før kampen at Cornet hadde fått to treninger med resten av laget forut denne kampen og ymtet at ivorianeren trenger litt tid på å bli kjent med the Burnley-style.

Kampen startet som forventet fysisk og Brownhill var nok heldig som ikke pådro seg gult kort for en duell på Richarlison etter ett minutt. Likeledes var det en del feilpasninger fra Burnley som var litt frustrerende. Kampens første mulighet kom fra Dwight McNeil som la inn i feltet til Chris Wood (6′), men tårnspissen fikk ikke pannelappen på ballen. Kjempemulighet og the Clarets skulle ha vært i føringen der.

Gray (9′) fulgte opp med et skudd mot Nick Pope fra avstand, men sendte ballen godt til side for mål. Det var friske åpningsminutter å Goodison Park med to angrepsvillige lag som begge jobbet hardt over hele banen. Burnley-fansen var høylytte og bidro til et fint energinivå på gresset.

I det 19.minutt ble sikret Chris Wood hjørnespark om ble levert av Westwood. Ballen fant hodet til kaptein Mee som sendte kula til side for mål. I det omgangen nærmet seg midtveis så Burnley mer til ballen og var flinke til å holde på den. På samme måte som Brownhill slapp unna kort, så slapp Doucoure unna etter en takling på Westwood i det 23.minutt.

Taylor McNeill (26′) var en konstant trussel og gjorde en god jobb med å plage hjemmelaget. Omgangens første store mulighet var signert Brownhill (26′). Wood mottok kula i i feltet og fant Barnes på fem meters-streken, spissen hadde ingen skuddmulighet, men det hadde Brownhill som sendte rett på Pickford. Doucoure (28′) utfordret Pope kort tid senere, men sisteskansen vartet opp med en kjemperedning.

Ben Mee ble den tredje spilleren som ble lagt ned for telling og trengte behandling etter duell med Richarlison. Heller ikke her be det kort. Tarkowski holdt ikke igjen tydelig misnøye overfor syndebukken og måtte roes ned at med- og motspillere. Heller ikke VAR hadde noe å si på situasjonen. Det interessante var at det ikke en gang ble gitt frispark.. Tydelig at reglene i Premier League var endret.

Coleman (38′) skapte en spennende skuddmulighet, men fikk ballen fra en meter i offside og ble følgelig avblåst. Tarky fikk en slags hevn noen minutter senere etter å ha løpt inn i Richarlison som ble liggende nede og trolig håpe på en reaksjon fra dommeren ved å «vri seg i smerte», men siden det ikke skjedde så reiste han seg like så greit opp og jogget videre. Fjerdedommeren la til ett tilleggsminutt før dommeren sendte lagene i garderoben etter en strålende første omgang.

Annen omgang startet med en duell av Brownhill i det som kan beskrives som en skulder-mot-skulder duell i den lysegrå sonen mot Townsend og denne gangen valgte dommeren å dele ut kort. Det ble frispark som Dinge (48′) sendte i muren. To minutter senere var nok en gang Tarky hard mot Richarlison, men dommeren lot seg ikke affisere av en perfekt takling.

I det 52.minutt fikk samme Townsend gult for en duell på Taylor og frispark til Burnley. Frisparket ble lagt inn i feltet der det ble klarert og sendt ut på motsatt side til Gudmundsson. Islendingen tok en rask vending og la tilbake inn i feltet – denne gang var Ben Mee (53′) rett mann på rett plass og nikket Burnley i føringen! For en bragd på sin 200.kamp i Premier League. 1-0 til Burnley!

Gleden ble kortvarig for the Clarets når taktikeren Benitez gjorde sin magi. Gomes kom inn og taktikken ble endret. Everton økte presset og sikret hjørnespark i det 60.minutt. Det ble en kort variant som etterhvert havnet hos Townsend på motsatt side og som la inn i feltet. Der var Michael Keane nærmest umarkert (dårlig jobb av Barnes) som stanget inn utligningen.

Det skulle bli verre noen minutter senere når Brownhill mistet ballen på midtbanen og Andros Townsend (64′) sendte avgårde en suser fra 25 meter som havnet i krysset. 2-1 til Everton. Det var så vidt Burnley hadde fått summet seg før Everton nok en gang var på farten; en lang pasning fra kanten ble sendt mot Demari Gray på løp, fullstendig umarkert, og gjorde ikke noen feil alene mot Pope. 3-1 i det 66.minutt. Doucoure satte inn Everton sitt fjerde i det 68.minutt, men målet ble annullert for offside.

Burnley raknet fullstendig.

Townsend (72′) og Gomes (72′) fikk to kjempesjanser. Tarkowski (74′) fikk satt inn ballen, men spissen Wood var i offside og dermed ble målet annullert. Byttene kom selvfølgelig med kvarteret igjen, der Lennon erstattet relativt anonyme Gudmundsson og Vydra erstattet Barnes. Sistnevnte hadde på ingen måte en god kamp.

McNeill (82′) sendte et skudd rett i klypene på Pickford før Rodriguez erstattet Wood. Resten av kampen var en kun en formalitet med fire tilleggsminutter før dommeren blåste av kampen. Burnley hadde spilte godt i en time men så raknet det fullstendig. Statistisk sett ble dette tredje gang av fire mulige der Burnley har tapt en kamp der de tok ledelsen.

Everton: Pickford, Coleman, Godfrey (Gomes 61), Keane, Mina, Dinge, Allan, Doucoure, Townsend, Gray (Iwobi 87), Richarlison (Rondon 79)
Innbyttere: Begovic, Kenny, Holgate, Iwobi, Gomes, Gordon, Gbamin, Davies, Rondon
Gule kort: Townsend 52

Burnley: Pope, Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor, Gudmundsson (Lennon 75), Brownhill, Westwood, McNeil, Wood (Rodriguez 86), Barnes (Vydra 75)
Innbyttere: Hennessey, Bardsley, Thomas, Pieters, Lennon, Cork, Cornet, Vydra, Rodriguez
Gule kort: Brownhill 47

Dommer: Martin Atkinson