Dyche: – Fornøyd med overgangene

Sean Dyche pressekonferanseThe Clarets hentet tre spillere i de siste timene av overgangsvinduet og sjefen erklærte seg fornøyd med forsterkningene som kom inn Turf Moor. George Boyd, Nathanial Chalobah og Michael Keane ble alle hentet i løpet av gårsdagen. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley hentet tre spillere på kort tid, hvor George Boyd ble en permanent Burnley-spiller, mens Chalobah og Keane begge ankom på lån fram til januar. Dyche har dermed den nødvendige størrelsen på stallen og med viktig erfaring og spennende talent, ser sjefen lyst på fremtiden.

– Michael er en ung oppadkommende spiller som er en god tilføying i troppen, han har hatt god utvikling gjennom forskjellige låneopphold og vi følte han kunne forbedre gruppen. Det var en sen en (overgang), fordi det var et par ting som trengte litt tid, men noen ganger er det slik med når spillere kommer inn og ut – spesielt inn for Manchester United sin del, som betydde det at de hadde mye jobb å gjøre. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Keane er sammen med Chalobah og Danny Ings med U21-troppen til England og begge leiesoldatene passer ypperlig inn i Sean Dyches filosofi der klubben skal ha en god blanding og balanse av ungdom og erfaring.

– Det er viktig å ha konkurranse (om plassene). Det mange må forstå er at det er en vanskeligere situasjon når man er en liten fisk i en dam der det er mye storfisk, det er et mye vanskeligere vindu enn i the Championship fordi det er ingen muligheter for å låne spillere når det stenger.

– Det er grunnen til at man trenger en dypere stall, men samtidig så er det ikke nødvendig fordi vi klarte oss med få spillere forrige sesong, men nå er vinduet lukket og er unnagjort. 

– En av de tingene vi ønsket i begynnelsen av sesongoppkjøringen var å bygge opp et balansert og hadde etterspørsel i alle områder, noe vi nå har fylt opp. Det er en fin balanse mellom unge spillere, nye ansikter og mer erfarne spillere.

– Spillere som George passer godt inn i begge kategoriene da han fortsatt er ung selv om han er 28, men erfaren nok til å kjenne til avvikene fotballen krever etter å ha spilt seg hele veien, sa Dyche.