Dyche: – Generelt fornøyd

Sean Dyche pressekonferanseSjefen var fornøyd med the Clarets poengdeling i åpningskampen mot Lancashire-rivalene, Bolton. Danny Ings sendte de lilla- og lyseblå i føringen midtveis i omgangen, men gleden var kortvarig siden Darren Pratley utlignet for gjestene ti minutter senere – et resultat som holdt seg til pause og ut kampen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sjefen la ikke skjul på sin fryd over en god sesongåpning, men hadde håpet på seier. Selv om det ønsket ikke ble oppfylt, var det mange positive tegn å ta til seg.

Jeg mener at vi kunne ha klart det og mener Dougie vil være lykkeligere med ett poeng, mens vi er lykkeligere med den generelle prestasjonen, sa sjefen. Man kan ikke garantere utfallet, men man kan prestere som kan gi en det utfallet og jeg mener vi var veldig nære akkurat det idag. 

– Jeg mener at vi så bra ut i store deler av kampen. Vi var solide, virket i form og var energiske, men vi skapte også noen veldig gode sjanser. Jeg er generelt fornøyd og ville heller hatt en seier. De var veldig fysiske og utfordrende mot slutten, så derfor ble David Edgar satt utpå. De var en trussel fra dødballer, men alt i alt kan jeg ikke si at de kom til å åpne oss.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jo lenger spillerne jobber med oss, desto flere tegn viser de – utfordringen er å være konsistent og så langt har vi vært det, både på treningene og når det gjelder som mest; idag. 

Tidligere denne uken valgte toppscorer Charlie Austin å bytte beite til fordel for QPR, men Dyche var mer filosofisk rundt overgangen som også førte til at Sam Vokes startet på topp for the Clarets sammen med Danny Ings.

– Man kan ikke tenke alt for mye over det. Når dagen er omme, så er det faktum og det er godt dokumentert at klubben må få endene til å møtes og må ha en finansielt i bakhodet. Det er tøft for klubben å forvalte pengene fornuftig og få ting i balanse, men fra en managers synspunkt så ønsker man ikke å se gode spillere forsvinne ut portene. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg trodde at siden den medisinske situasjonen var slik den var, så kom Charlie til å bli værende med oss og vi planla med det, men noen kom inn for han og slikt skjer i fotball. Det vanskelige nå er at noen av de spillerne vi hadde i kikkerten har allerede flyttet på seg og vi kunne ikke foreta oss noe før vi visste hva som skjedde med Charlie og det har vært frustrerende.

– Det har endret situasjonen litt og det er vanskeligere nå, men kommer til å handle så klokt vi kan og skal opprettholde kanalene våre åpne med så mange klubber vi kan, avsluttet sjefen.