Dyche har en plan

Sean Dyche pressekonferanseSjefen ser fram til oppgjøret mot Bristol City og håper at ting omsider vil snu for de lilla- og lyseblå etter flere kontroversielle avgjørelser som har gått dem imot. Etter seks kamper uten seier håper Dyche at vil bli seier på Turf Moor. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley har i skrivende stund to poeng mindre enn de hadde på samme tidspunkt forrige sesong, men sjefen har tro på at lagets prestasjoner vil gi gevinst i lengden og bidra til en positiv avslutning på sesongen.

– Jeg mener oppriktig dette er den galeste ligaen på flere år, alle vet det, poengterte sjefen. Jeg trodde det kom til å bli slik, så fort opp- og nedturene roet seg, når alt kommer til alt er vi fortsatt på 13.plass og det gjør avstanden mindre. Vi er to poeng mindre enn det vi hadde ifjor på dette tidspunkt, noe – som i lys av de siste avgjørelsene som har gått oss imot – er fornuftig.

– Det påvirker gruppen når de er preget av ting som påvirker utfallet av kampene, det påvirker også fansen som er vitne til visse ting som overrasker og som bringer dem sammen. Jeg forstår at vi er et lag som kjemper og vi ønsker å spille bra for klubben med stoltheten for trøya, men mye av det som skjer kan vi ikke rå over og det er skuffende når det først skjer.  

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Man kan ikke ta noe for gitt, sære seg en sesong-oppkjøring-kamp bak lukkede dører, en vennskapskamp eller en cupkamp. Vi må forberede oss deretter og bare fordi det er Bristol City så betyr det ikke at vi kan møte opp og vinne, vi må gjøre oss fortjent til det ved å forberede oss, være mentalt og fysisk tilstede og prestere.

– Det er planen, det er ikke så lett fordi det er elleve andre der ute som prøver å stoppe deg, men planen er å opprettholde nivået på prestasjonene, bygge på det, forbedre det og når alt kommer til alt, holde dem unna på den ens siden og score på den andre. Vi har vært gode på å holde dem unna, men trenger flere mål.

– Det er snakk om å finne den rette sammensetningen, noe som ikke alltid er like lett, men det er gode tegn og vi må bygge på de gode tingene. Vi har kun tapt en av de siste seks og det er en god ting, det er nesten utrolig at alle klubbene har noe å spille får – på den ene eller andre siden, selv klubbene over oss må jobbe hardt og det gjør det spennende og utfordrende å opprettholde, avsluttet sjefen.