Dyche: – Herlig melding til fansen

Sean Dyche pressekonferanseClarets-sjefen var henrykt etter kampen for at hans lilla- og lyseblå mannskap dro i land en viktig seier og sikret dermed en 11.plass på tabellen. Dyche føler at spillerne sendte ut en positiv melding til fansen etter en sterk seier over et seigt Ipswich Town på Turf Moor. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets sikret etter dagens kamp en plassering på den øvre halvdelen, noe som virket umulig kun uker siden. Mål av innbytter Junior Stanislas og Martin «Pato» Paterson var nok til å sikre seier i sesongens siste.

– Å avslutte på 11.plass i det som antageligvis er det vanskeligste Championship noensinne, er fantastisk etter den reisen vi har hatt denne sesongen som også har vært heftig diskutert, poengterte sjefen. Jeg mener dette sender ut en herlig melding over det vi prøver å oppnå her, vi har vist vår kvalitet og det var en god seier over en av formlagene i serien foran egne supportere og vise dem livet i Burnley hvor vi bygger på noe. 

– Jeg mener vi gjorde oss selv en tjeneste, vi overspilte kanskje litt i første omgang, men jeg ba dem om å øke tempoet i annen – og det gjorde de. Vi spilte virkelig god fotball idag og det var generelt sett en god prestasjon og et godt resultat. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det er vanskelig for fansen, vi har vært låst i en gruppe som befant seg på midten. Det er mye glamour og panikk på en gang og plutselig en gledesrus. Det er et av de villeste Championship og vi har oppnådd noe i år, uten tvil. Når jeg fikk laget var vi i nedrykksstriden – ett poeng unna, men vi stoppet det, snudde det og forbedret mye, noe vi viste idag. 

– Det har vært mange utfordringer, men vi har beholdt vår gode mentalitet og tatt syv poeng av ni mulige, så jeg er henrykt. Jeg er veldig begeistret over måten spillerne har tatt til seg de endringene som har blitt gjort, ikke bare basisen og organiseringen, men samtidig som de har beholdt friheten til å spille ball. 

– Brian har vært en utmerket tjenestegjør-er for Burnley FC lenge før min tid her, så dette var hele tiden min intensjon. Jeg tok en prat med Mick McCarthy før kampen og forklarte at det ikke var snakk om respektløshet, fordi det kan tolkes slik, men han hadde full forståelse for det og vi måtte gi Brian styrets anerkjennelse. Han har vært en tro tjener og har ikke fått spille så mye som vi håpet på, så det var fint for han å komme seg ut på banen og gi fansen en mulighet til å heie på han igjen, avsluttet sjefen.