Dyche hyller Arfield

Burnleys Scott Arfield sto bak Watford-kampens eneste mål. Midtbanespilleren har måttet vente på muligheten sin i en periode der Robbie Brady har briljert på kanten, men når kanadieren først fikk muligheten fra start, utnyttet han den til det fulle. Slik innstilling høster ros fra manager Dyche. 

Foto: BurnleyFC.com

Arfield var synlig gjennom hele kampen mot Watford og overbeviste flere med sitt gode spill i en kamp der mange nok følte at Burnley kom til å merke fraværet av Robbie Brady, men etter at Watford ble redusert til ti mann var det i stor grad avgjort på Turf Moor. Minuttet før første omgang var over, fosset Johan Berg Gudmundsson langs kanten og la inn i feltet, kula gikk tilsynelatende mot Jeff Hendrick som vel vitende om sin vanskelige posisjon foran et tettpakket Waford-forsvar, gjorde sjakktrekket og lot ballen trille til en umarkert Scott Arfield. Vingen gjorde ingen feil og satte inn kampens eneste mål.

Foto: BurnleyFC.com

– Scott jobber så hardt for laget og noen ganger er det en gammel favoritt som skaper det som må til og det var nettopp det som skjedde, han dukket opp og leverte et fint mål, forklarte Dyche. Han vokste gjennom hele kampen og spesielt i annen omgang, det samme gjorde Kevin Long som gjorde det utmerket fordi det er ikke enkelt å bli sluppet utpå. 

– Jeg er stolt av dem fordi å spille for dette laget kan ikke bli tatt for gitt Når man spiller bra og laget spiller bra, så går ting av seg selv, mens man er på utsiden av det og det gjør det vanskelig. Men måten disse guttene jobber på hver uke er utmerket og det vistes idag. Generelt sett er det snakk om å hevde seg. Har man en rolig dag, så kan man hevde seg og endre på det, noe jeg mener vi gjorde det første kvarteret. 

Foto: BurnleyFC.com

– Det var en tøff kamp mellom to lag som gjør det bra denne sesongen. De byttet på laget idag, noe vi regnet med at de kom til å gjøre så jeg er veldig glad for at det gikk slik det gikk. De startet godt og keeperen deres hadde et par gode redninger før det røde kortet, som jeg mener var et klart rødt kort og derfra dro vi kampen i land og vant fortjent. Det viktigste for meg er at gruppen beveger seg fremover. 

– Det er en selvfølge at man blir bedømt etter tabellplasseringen, men det er fantastisk for området og fansen, avsluttet sjefen.