Arfield sikret tre poeng mot Watford

(Burnley 1-0 Burnley): En underholdende første omgang med et kontroversielt rødt kort til Watford ble utnyttet av hjemmelaget og Scott Arfield sendte Burnley i ledelsen. I annen omgang fikk Burnley to annullerte scoringer, der ene var feil, men det spilte liten rolle. Burnley sikret tre nye poeng på Turf Moor.

Burnley startet med to bytter fra forrige kamp der Kevin Long og Scott Arfield erstattet skadde Ben Mee og Robbie Bardy, Matt Lowton var fortsatt ikke friskmeldt så Phil Bardsley voktet høyrebacken. Ellers var det flere «nykommere» på benken med Taylor og Fredrik Ulvestad.

Gjestene fikk en frisk start og sikret et tidlig hjørnespark etterfulgt av offensivt spill der the Clarets slet litt med å holde på ballen, men i løpet av ti minutter kom de seg og kampen var igjen åpen. Deeney (2) og Richardson (6) sørget for kampens første sjanser for gjestene. Cleverly klippet ned Gudmundsson i det 16.minutt og Burnley ble tildelt et frispark, islendingen ville prøve seg og sendte av gårde en salve mot Gomez, keeperen fikk en finger på ballen og ga til hjørnespark som det ikke ble noe av.

Burnley skapte stadig flere muligheter i det omgangen nærmet seg midtveis. Defour (18) og Gudmundsson (20) sørget for å holde Watford-forsvaret på tå-hev og Chris Wood (21) prøvde seg på et fint langskudd etter å ha løpt fra to Hornets-forsvarer, men keeper Gomez’ akrobatikk sørget for at det fortsatt sto målløst. Det fulgte med litt bordtennis-spill der begge lag skapte muligheter og underholdt fansen, til allsang og fenomenal stemning.

Kampen fikk et vendepunkt i det 39 minutt når Watfords Marvin Zegelaar fikk direkte rødt kort for en takling på Steven Defour og det må sies at kortet var noe strengt. Pereyra ble taktisk ofret og inn kom backen Jose Hobelas minutter senere. Innbytteren skapte en sjanse kort tid etter innhoppet sitt, men det var hjemmelaget som kulle få juble.

44 minutter var spilt og Watford hadde ballen, men Jack Cork snappet opp kula og sendte til Berg Gudmundsson som satte fart og la inn i feltet. Jeff Hendrick lurte forsvaret i det han hoppet over kula som trillet pent til en umarkert Scott Arfield i utkanten av feltet, vingen hadde tilstrekkelig med tid og rom, så da sendte canadieren avgårde en salve som gikk forbi Gomez og rett i nettet. Burnley var i føringen på Turf Moor!

Minuttet senere kunne både Chris Wood og eventyreren Gudmundsson sørget for 2-0, men keeper Gomez var med på notene og reddet mesterlig! To tilleggsminutter senere var lagene i garderoben og nye strategier ble lagt.

Som forventet var gjestene ambisiøse og offensive når annen omgang startet, men det tok ikke mange minuttene før the Clarets fikk overtaket, men fansen måtte vente før omgangens første ordentlige sjanse fant sted. Noe måtte gjøres og like før timen ble Ashley Barnes sendt utpå. Like etterpå var Jack Cork sistemann på balllen og sendte ballen i mål, mens Ashley Barnes var i offside. Fjerdedommeren var oppe med flagget og offside, men for feil person og Burnley ble snytt for et mål.

Burnley hadde to store sjanser å til å øke ledelsen i løpet av kort tid, men Watford-forsvaret var oppmerksomme og avverget i siste liten, men Burnley fikk en solid dose energi-tilskudd med Ashley Barnes på banen. Midtveis i omgangen fikk gjestene se mer til ballen og hadde sine perioder med ballen, men klarte ikke å skape nevneverdig med sjanser. Det ble nok en kontrovers på banen i det 71.minutt når Ashley Barnes satte inn kula og angivelig økte Burnley-ledelsen, men linjedommeren flagget for offside. Reprisebildene viste at avgjørelsen var kontroversiell da en Watford-spiller var innom ballen og Barnes i teorien ikke var i offside.

Steven Defour var nær 2-0 i det 77.minutt etter et frispark der Scott Arfield ble klippet ned like utenfor feltet. Med 12 minutter igjen ble det en gjenforening med tidligere Clarets-spiller Andre Gray og en blandet mottagelse av hjemmefansen. Eventyreren Berg Gudmundsson fikk en fantastisk mulighet til å sette spikeren i kisten i det 81.minutt med et fantastisk skudd fra 20 meter, men keeper Gomez var med på notene av avverget i siste liten.

Samme mann fikk nok en mulighet fem minutter senere, men kula gikk like utenfor. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og begge lagene satte i gang et siste press, men det ble ingen flere mål og the Clarets sikret nok en sterk hjemmeseier.

Burnley: Pope, Ward, Long, Tarkowski, Bardsely, Arfield, Cork, Defour (Westwood 90+4), Gudmundsson, Hendrick (Barnes 59), Wood
Innbyttere: Taylor, Vokes, Lindegaard, Wells, Ulvestad
Gule kort: Bardsley 86

Watford: Gomes; Janmaat, Mariappa, Kabasele, Zeegelaar; Cleverley, Doucouré; Carrillo (Gray 78), Pereyra (Hobelas 42), Richarlison; Deeney.
Innbyttere: Karnezis, Prödl, Watson, Capoue, Success