Dyche hyller laget!

Manageren var strålende fornøyd etter å ha sett sin lilla- og lyseblå hær ikke bare dominere i en omgang, men måtte kjempe med nebb og klør i annen for å holde på en viktig ledelse. Sjefen følte også at hans disipler var verdige vinnere i en thriller-kamp på KC Stadium som ble avgjort med et mål av Dean Marney – ironisk nok mot sin tidligere klubb. 

Foto: Burnelyfc.com

The Clarets fikk sin syvende strake seier over tigerne, men måtte virkelig kjempe for å holde på ledelsen. I første omgang var det hovedsakelig Burnley det hele dreide seg om og som åpnet for Dean Marneys mål nærmere fem minutter før full tid, mens annen omgang dreide seg mye om hjemmelaget og deres jakt på en redusering.

Sjefen var full av lovord og hyllet spillerne etter å ha dominert i første omgang og måtte ofre alt i annen – og som klarte å stå imot et massivt Hull-press og ingen baklengs. Videre var det også første gang Hull ikke maktet å score på hjemmebane.

– Det er viktig at mentaliteten er riktig og spillerne har vært fantastiske hele uken – de kom hit uten frykt og leverte en verdig prestasjon, sa sjefen. I første omgang var spillerne utmerket. Vi fant balansen vi har lett etter der vi forsvarer oss godt og spiller fritt-flytende fotball når vi kan, noe som syntes godt med målet – som jeg mener var strålende.

Foto: Burnelyfc.com

– Det var et fantastisk oppspill fra bakre rekker til de fremre og ble avsluttet utmerket – det er slikt man ser i Premier League! Vi er ikke der enda, men det er godt å oppleve øyeblikk som antyder til den kvaliteten – fordi det er det vi har her. Vi åpnet dem opp ved flere anledninger i første omgang og keeperen måtte prestere en kjemperedning etter Ross’ skudd, men jeg er som nevnt gjerrig og mener vi burde ha ledet med mer enn ett mål til pause.

I annen omgang og det på et vanskelig sted, mot et lag som er i siget, som har scoret i samtlige hjemmekamper og som har vunnet seks av åtte mulige her – ble vi presset stort. Man kommer aldri til å føre kampen i 90 minutter, men det var så mange positive ting å trekke fram på prestasjonen. Spesielt kampånden, viljen og ikke minst kravet fra spillergruppen om å ikke slippe inn mål.

Hull kastet alt på oss, men det var kun på slutten at det ble nervøst. Fram til de var det mest fra avstand og generelt sett mener jeg vi fortjente poengene. Jeg er henrykt over prestasjonen og på vegne av fansen som stilte opp og så laget jobbe på mange forskjellige måter for å vinne kampen, avsluttet Dyche.