Dyche hyller Tarkowski

Manager Dyche hyller James Tarkowski etter at forsvareren var mer enn klar til å ta steget opp som følge av Michael Keanes overgang i sommer. Sjefen oppdaterer også skadesituasjonen i troppen.

Foto: BurnleyFC.com

Søndagens kamp mot Everton kan gi en gjenforening med Michael Keane, men den tidligere Clarets-spilleren er tvilsom til oppgjøret på grunn av en skade. Keane-overgangen slo alle rekorder på Turf Moor og mange uttrykte bekymring over hvordan sesongen skulle gå, men Tarkowski tok på seg trøya og har levert formidable prestasjoner ved siden av Ben Mee. Kritikerne stilnet.

Manageren er full av beundring for midtstopperen og måten han har funnet seg til rette på som midtstopper.

– Jeg har snakket om jobben jeg og staben min har gjort, spillernes eierskap til situasjonen og hvor viktig det er. Tarky er et godt eksempel på det, det samme er Kevin Long. Med unntak av en kamp her og der, måtte Tarky sitte og være tålmodig i 18 måneder, men han fortsatte å jobbe og var fokusert på detaljene som kreves, satt det i system og forsikret seg at han kan levere. Vi gleder oss alle over prestasjonene hans og jeg er sikker på at han gjør det samme, forklarte Dyche.

Foto. BurnleyFC.com

– Jeg vet at manageren deres har snakket om deres engstelse, men det er vanskelig å få et lag til å smelte sammen Jeg mener de har hentet inn veldig gode spillere, men man må fortsatt få dem til å spille sammen på en måte slik at laget kan vinne. Det er en utfordring, men de er et godt lag og vi må uansett jobbe hardt og spille godt. Jeg har gjort det klart mange ganger at jeg tar alle lag like seriøst, uavhengig av deres opp- og nedturer og når man ser på spillerne de sender utpå, så er de et godt lag. De har av en grunn ikke fått det helt på gli enda, så det er vår jobb å løpe utpå der og prestere.

På skadefronten er det fortsatt noen navn. Jon Walters er fortsatt ute med en kneskade og sjefen mener angriperen kommer til å trenge tid til å komme seg. En spiller som ikke har vært å se på banen en lang stund etter skaden han pådro seg mot Arsenal forrige sesong. Sommerens signering Nahki Wells er også ute av spill og trenger tid til å lege ankelen, som han også opererte i sommer.

Foto: BurnleyFC.com

– Jon kommer ikke til å bli klar til helgen og vi må la kneet hans komme seg. Vi fikk undersøkt det og det er sunn fornuft å la han få komme seg, vi kjenner til prosessen og kneet har fått et tilbakeslag. Nå trenger det tid til å komme seg og vi er usikre på tiden det kommer til å ta. Jeg tror det kommer til å ta litt tid, men vi er ikke sikre enda. Det er ikke snakk om dager, det blir lenger enn det. 

– Dean kommer seg veldig bra og det gjenstår kun å komme seg inn på førstelagets trening og de daglige rutinene som følger med en førstelagsspiller. Det samme gjelder Nahki, men det er godt å se dem ute på gresset, spesielt Nahki. Deane kjenner alle, men for Nahki er alt nytt, så det er fint å se han utpå der, avsluttet Dyche.