Strålte på Goodison Park!

(Everton 0-1 Burnley): Jeff Hendrick ga Burnley ledelsen midtveis i første omgang etter en praktfull oppbygging der så å si hele laget var involvert. Kampen fulgte opp med et resolutt Clarets-lag som forsvarte seg godt og skapte problemer for Everton med jevne mellomrom. Seieren sørget for nok en sterk seier til the Clarets som ikke har overbevist på Goodison Park siden 1976.

Det ble en gjenforening med Michael Keane for Burnley i oppgjøret på Goodison Park hvor Lancashire-laget ikke har vunnet siden 1976. Deres siste seks kamper hadde endt 4-0-2 i favør Everton og det var hjemmelaget skapte den første halvsjansen når Baines (1′) la inn kula, men keeper Pope hadde kontroll og fikk enkelt plukke opp ballen. Niasse (2′, 8′) og Sigurdsson (5′) ga Clarets-forsvaret hodebry,før Burnley begynte å yppe seg.

Brady (12′) og Wood (12′) fikk skremt Everton, men det var de blå som hadde mest ball og kontrollerte kampen i åpningskvarteret. I det 21.minutt viste Burnley kollektiv magi. Etter flere pasninger over hele banen havnet kula hos Ward på motsatt side, som leverte et innlegg til Wood i feltet. Spissen fant Hendrick, som brukte Arfield og ballen havnet tilbake hos Ward som igjen la inn til i feltet. Jeff Hendrick plukket opp ballen, lurte unna Morgan Schneiderlin og satte inn et praktfullt 1-0 til Burnley. Utrolig flott mål der laget bygget det hele opp med 24 pasninger. Klasse! (målet kan sees nederst i artikkelen)

Everton prøvde å bryte ned Burnley-forsvaret som var kompakt, solid og frustrerte hjemmelaget hver gang de hadde ballen nær 16-meteren. Gueye (30′) prøvde på et langskudd, men det gikk heller ikke. Gjestene fra Lancashire virket å ha kontroll på kampen. Scott Arfield kunne ha økt til 2-0 i det 42.minutt, men var litt lett på foten, gjorde det meste ut av en enkel duell og ville ha straffe. Gult kort.

Cork (43′) fikk en god sjanse minuttet senere og fikk sikret et hjørnespark som Brady leverte fra flagget, uten at det ble noe mer ut av det. Lagene fikk ett tilleggsminutt før de ble sendt i garderoben.

Annen omgang startet med et tidlig press av hjemmelaget, men the Clarets var flinke til å forsvare seg og skapte med jevne mellomrom hodebry for Everton. Calvert-Lwein (55′) og Niasse (62′) skapte Evertons sjanser før Wayne Rooney ble sendt utpå.

I det timen hadde passert viste tallene at Everton var det bedre laget med flest skuddforsøk og mer ballbesittelse. Burnley og Robbie Brady (66′) skapte en god mulighet, men keeper Pickford fikk avverget foran nesa på Chris Wood. Det hadde stått 2-0..

Manager Koeman sendte ut mannen som reddet poengene mot Bournemouth, Tom Davies kort tid senere. Hendrick skapte en sjanse i det 69.minutt, etterfulgt av to frispark til Burnley som Brady leverte, men avslutningene var ikke like gode. Hjemmelaget presset og presset, men ble møtt av Ben Mee og James Tarkowski som begge var som magneter på ballen. Frustrerte Everton-spillere prøvde og prøvde, men klarte ikke å bryte ned et hardtarbeidende og meget motstandsdyktig Burnley-forsvar.

Upresise langskudd av Niasse (80′) og Rooney (82′) var ikke nok til å skremme Burnleys Nick Pope, som var solid mellom stengene på Goodison Park. Davies (84′) og Calvert-Lewin (86′) kom til skudd før Ashley Barnes ble sendt utpå. Det var også litt ironisk og vel fortjent at James Tarkowski ble kåret til banens spiller på Goodison Park.

Fjerdedommeren la til fire minutter og Burnley hadde ingen hast i noe av de gjorde fram til dommeren blåste av kampen. Everton skrek etter straffe i det 92.minutt når ballen traff Matt Lowtons bryst i feltet, men dommeren hadde en god kamp og øye for detaljer. Tarkowski avsluttet kampen med to gode og viktige redninger før dommeren blåste av kampen.

Dermed fortsatte the Clarets sin fantastiske borteform denne sesongen og klatret til en 6.plass, før oppgjøret mellom Liverpool (8.) og Newcastle (9.)

Everton: Pickford, Martina, Keane, Williams, Baines, Gueye, Schneiderlin (Rooney 62), Sigurdsson, Calvert-Lewin, Vlasic (Davies 68′), Niasse (Ramirez 81)
Innbyttere: Stenkelenburg, Holgate, Klaassen, Lookman
Gule kort: Calvert-Lewin 48, Baines 57

Burnley: Pope, Lowton, Mee, Tarkowski, Ward, Cork, Hendrick (Barnes 87), Defour, Brady, Arfield, Wood
Innbyttere: Lindegaard, Bardsley, Long, B.Gudmundsson, Westwood, Vokes
Gult kort: Defour 39, Arfield 42

Dommer: Jon Moss