Dyche: – Fortjent seier

Burnley dro i land en sterk borteseier over Everton i helgen og fortsatte dermed sin imponerende borteform ved å forbli ubeseiret på fremmed gress denne sesongen. Jeff Hendricks mål i første omgang – bygget opp av et helt lag – var rett og slett klasse og det var en stolt manager som talte etter kampen. 

Foto: BurnleyFC.com

Burnleys seier over Everton betyr at de har sikret poeng i samtlige av sine bortekamper denne sesongen; Chelsea, Tottenham, Liverpool og Everton har alle mistet poeng mot the Clarets. Seieren over Everton var for øvrig Burnleys første poenggivende resultat siden 1976, et resultat der Burnley brukte 24 ballberøringer før ballen havnet i nettet.

– Vi har snakket om hvordan vi kan bevege oss framover og det var et herlig eksempel på det. Jeg vet ikke hvor mange pasninger det var, men det var et stort mål etter en tversoverpasning av Robbie Brady. Vi prøver ikke så legge opp til av vi er de store, men spørsmålet blir om man klarer å dra i land en kamp når det trengs og klarer man å være effektiv i spillestilen. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi kan spille og det er snakk om balanse. Det var mye bra på banen, sammen med godt defensivt arbeid og god organisering, så jeg er veldig fornøyd. Laget utvikles og jeg har akkurat fortalt laget at jeg er henrykt over mentaliteten deres. Det er vanskelig nok som det er i Premier League, men det er vanskelig å komme til disse stedene og få det til å klaffe og prestere. 

Everton har ikke fått den beste starten denne sesongen og har helt klart investert tungt i sommer. Som følge av denne investeringen er det også en forventning til å prestere og levere resultater.

Foto: BurnleyFC.com

– Det er litt støy her for øyeblikket, men de har fortsatt mange gode spillere så man må være på vakt. Vi fortsatte å kjøre på og føler vi fikk det til igjen. Det var ikke lett i annen omgang for vi måtte holde stand, men leder man 1-0 så trenger man å gå tilbake til det grunnleggende og det mener jeg vi klarte, avsluttet sjefen.