Tarkowski: – Kollektiv innsats

Banens spiller James Tarkowski og målscorer Jeff Hendrik roser begge laget for deres kollektive innsats som sikret tre sterke poeng over Everton på søndag. Tarkowski storspilte nok en gang i hjertet av forsvaret og roser sine forsvars-kolleger, mens Jeff Hendrick satte inn ballen etter en fantastisk oppbygging. 

Burnley-forsvaret har høster mye ros, både lokalt og på landsbasis, av supportere og kritikere etter deres sterke sesongstart. Syv kamper er spilt og Burnley sitter i skrivende stund på 6.plass, en av dem som har høstet mye ros er James Tarkowski. Midtstopperen ble kåret til banens spiller i siste kamp og savnet etter Michael Keane er så å si historie. For det var nettopp Michael Keanes lag som ble beseiret på deres gress.

Foto: BurnleyFC.com

Tarky forteller at det ikke bare er han som fortjener ros for sine prestasjoner, hele forsvarslinjen burde få skryt for sin innsats. Nick Pope, Matt Lowton, Ben Mee og Stephen Ward som alle har prestert sterkt denne sesongen.

– Det er ikke bare hvordan jeg spiller. Jeg kan ikke gjøre jobben min uten at guttene rundt meg, gjør jobben sin. Hvis jeg plutselig ble mer utsatt, så ville det bli mye vanskeligere. Vi er alltid samlet. Hvis noen kommer seg forbi meg, så er det alltid en bak meg som hjelper til og vice-versa. Jeg mener guttene rundt meg er fantastiske. Vi har alle et lite partnerskap gående, jeg og Lowts, jeg og Ben og Ben og Wardy. Vi lærer alle fra hverandre og Popey har kommet inn og gjør det utmerket, han har virkelig tatt steget og prestere bra så langt.

Foto: BurnleyFC.com

Burnley har avsluttet tre av de fire siste kampene uten å ha sluppet inn baklengsmål og er basert på den statistikken i toppen, kun Manchester-lagene har sluppet inn færre mål. Den holdningen har sikret Burnley 12 poeng på syv kamper og er fortsatt ubeseiret på bortebane.

– Vi har startet bra. Guttene er fulle av selvtillit for øyeblikket og vi har en veldig god gruppe. Hver gang vi går utpå banen så prøver vi å hente hjem tre poeng og det synes denne sesongen. Når kampprogrammet kom ut og man så bortekampene våre, sa alle at det kom til å bli tøft og vi visste at det kom til å bli det, men vi har tatt steget opp. Vi møter City i neste bortekamp og det er nok en flott mulighet til å vise hva vi kan og det ser vi fra, til, forklarte Tarkowski.

Foto: BurnleyFC.com

Midtbanespiller og målscorer, Jeff Hendrick forteller at stemningen i garderoben er det som virkelig teller.

– Guttene jobbet hardt med ballen over hele banen og etterfulgt av en flott pasning over gresset, som jeg var sist på. Men det startet tidligere enn så og det var et herlig mål. Forhåpentligvis kan vi sakte, men sikkert endre de forventningene mange har til oss, for i år har vi spilt virkelig god fotball. 

– Mange mener vi er et 4-4-2-lag med lange baller, men jeg vil ikke si vi har spilt 4-4-2 så mye denne sesongen. Vi bryr oss ikke om det og har har selvtillit i gruppen og det må vi fortsette med. Vi har startet sesongen bra og vil fortsette å få resultater i alle kampene våre, noe vi skal strebe etter og motstanderne vet at det blir hardt å spille mot oss, for vi slåss hele tiden. Vi jobber hardt på treningene hele uken og vil være så høyt som mulig på tabellen. 

Foto: BurnleyFC.com

– Everton er presset om dagen og fått en del kritikk fra forskjellig hold den siste tiden, så vi visste at kampen kom til å dreie seg mer om oss og vår spillestil. Vi fikk målet og de ble vanskeligere å spille mot i annen omgang, de endret formasjonen og sendte mange fremover. Det var vanskelig, men vi sto imot som lag. De sendte mange baller i feltet, men forsvaret klarerte heltemodig og kastet seg foran ballene, de var fantastiske og jobbet fryktelig hardt!, avsluttet målscorer Hendrick