Dyche: – Opp og fram

Burnley har fått en forrykende start på sesongen og sjefen reflekterer over oppnådde resultater nå som flere av spillerne er ute på landslagoppdrag.

Foto: BurnleyFC.com

The Clarets har ikke hatt en slik sesongstart i øverste liga siden 1973, når daværende manager Jimmy Adamson ledet laget gjennom deres syv første kamper uten tap. Til forskjell fra 1973 så har the Clarets tapt en kamp, men derimot tatt poeng fra fire topp-seks lag; Chelsea, Tottenham, Liverpool og Everton.

– Det blir rettferdig å si at vi har fått en god start. Når man tenker på de vanskelighetene man støter på i Premier League og når man ser på kampprogrammet, så tenker man med en gang: det blir en tøff start. Spesielt på bortebane siden det mange gode lag og det var noe vi så mot Huddersfield som ble en tøff kamp. Palace som enda ikke har fått poeng, spilte deres beste kamp for sesongen mot oss og det kan skje. Å levere det guttene har levert er fantastisk.

Foto: BurnleyFC.com

For å ta mer historikk, så har ikke the Clarets vært ubeseiret i øverste ligaen siden legenden Harry Potts ledet laget i 1966/67-sesongen og den gang ble West Bromwich, Fulham, Everton og Newcastle feid til side. The Clarets nåværende formkurve gir kontraster til forrige sesongs resultater på bortebane, der Lancashire-laget måtte vente helt til sesongen nærmet seg slutten av April før første borteseier var et faktum. I skrivende stund har the Clarets sikret ett poeng mindre enn det de hadde gjort i hele forrige sesong.

– Spillerne fortjener enorm honnør, det samme gjør støtteapparatet, fordi de ser på detaljene. Vi tenker ikke for mye på det og det har ikke vært noen radikal endring, det gjelder å tilføye noen småting her og der hos spillerne Kunnskapen, veksten og utviklingen deres i Premier League. Jeg tenker de er litt mer beroliget når vi reiser til stadionene deres og tenker «greit, vi klarer oss». Jeg prøver å balansere det hele og det er enn så lenge «foreløpig», men jeg tar helt klart til takke med sesongstarten vi har hatt. Spillerne, staben og fansen; opp og fram, forklarte manager Dyche.