Dyche: – Kan ikke be om mer

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche satt igjen med følelsen at the Clarets manglet den avgjørende finessen foran mål etter at de lilla- og lyseblå måtte reise tomhendt hjem. Burnley fikk et mål i mot etter 20 minutter takket være David Lopez’, men etter en annen omgang som ble dominert av gjestene hvor det ble skapt tilstrekkelig med sjanser til å dra i land kampen – var det hjemmelagets keeper som sendte the Clarets hjem frustrerte. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Etter idag (igår, red.adm) kan jeg ikke be om mer fra spillerne, sa sjefen. Å levere en slik prestasjon her, dominere med ballen og skape de sjansene vi gjorde gjør det uforståelig for meg hvordan vi ikke klarte å få noe ut av kampen.

– Vi hadde ti vanskelige minutter i første omgang der de hadde et godt tak på oss og kampen kunne ha endt der, men foruten det mener jeg vi gjorde det veldig bra. 

– Vi presset hardt, skapte sjanser, men nektet takket være en herlig redning av keeperen deres, fikk en ball reddet på streken og Charlie bommet på to hodesjanser.

– Det er snakk om det øyeblikket med klarhet der vi må ta sjansene våre, men vi leverte nok en positiv prestasjon og jeg sa til spillerne at dersom de fortsetter å spille slik, så vil de vinne kamper. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Fotball gir ikke alltid gevinst umiddelbart, men over tid og de siste prestasjonene har vært veldig gode, spesielt i annen omgang – som denne gang. Jeg er ikke naiv, man må få poengene til tabellen og det er det alt dreier seg om hvis man vil være og utfordre.

– Det hadde blitt en bekymring hvis vi ikke hadde skap sjanser, men vi kan ikke lure oss selv ved å si at vi spiller bra selv om vi ikke skaper sjanser.

– Hvis spillet ditt er produktivt, så har man ikke noe å bekymre seg over. Jeg ville selvsagt tatt en stygg 1-0 seier, men fremtiden ser lys ut med slike prestasjoner, poengterte sjefen og hadde noen varme ord å fortelle om unge Kevin Long.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Kevin var fullstendig utmerket og det lover godt for en ung spiller som fortsatt lærer.

– Jeg pleier sjeldent å rose, men han var utmerker – han er en ung mann som kom til en vanskelig bane og det var en stor mulighet for han. Han ble utfordret av store spillere med gode rykter og som koster mange penger, men han var ikke preget av det i det hele tatt og det er veldig positivt.

– Vi har kommet langt og marginene er veldig små i Championship, ser man på formet vår så er det utrolig at vi ikke har vunnet kamper – det er utrolig, men det kommer, avsluttet sjefen.