Dyche: – Klare til kamp!

Sean Dyche pressekonferanseEtter en to ukers pause der sjefen har fått tid til å rehabilitere troppen og forberede guttene til det som venter, føler Dyche at troppen er klar til kamp og ser fram til sin kommende utfordrer, Nottingham Forest. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets står med elleve kamper uten tap i serien og vet at City Ground ikke er det enkleste stedet å spille ball, noe som forsterkes av kun et tap denne sesongen. Man kan snu mynten og si at det kun har vært en seier på de siste fire på samme gressmatte. Manageren har en nærmest fulltallig stall til rådighet som alle er sultne og ønsker å beholde topplasseringen, men først må en av opprykkfavorittene beseires.

Dyche har derimot et hemmelig våpen; Danny Ings som flyr høyt etter to landlagmål mot San Marino.

– Jeg mener vi har kommet oss godt gjennom landslagpausen, sa sjefen. Spillerne fikk noen dager fri, men det har må være en balanse i arbeidsmengden – guttene har fått hvilt seg og jeg liker det de har vist på treningsfeltet denne uken.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det er det fine med pauser når de er brukt fornuftig, spillerne er tilbake og er ivrige. Det merkes at det er en følelse rundt hele gruppen og selv om vi reiser til Nottingham Forest som er et verdsatt lag, så det er ikke dermed gitt (at de vinner, red.adm). Det betyr at de reiser dit med den rette sinnstemningen og den rette fysiske formen som trengs for å prestere. 

– Enhver kamp er en stor kamp når man er på toppen av tabellen, men på grunn av pausen er de sultne og vi har sett flere ganger denne sesongen av vi er mer enn kapable til å utfordre de rikere lagene i denne ligaen. Hemmeligheten er å være konkurransedyktig hver uke og utvide det stadig mer, noe vi har gjort så langt. 

– Utfordringen er å gi det nok et forsøk og det er ikke noe annet sted som er bedre egnet enn borte mot Nottingham Forest. Det er en stor klubb på dette nivået og de har dybde og erfaring i troppen, man kan se for seg at Billy (Davies) og hans stab har en gruppe spillere som helt klart kan utfordre. Jeg tror det er store forventninger til klubben, de er en del av det nå (toppen) og ser for meg at de forblir der når det gjelder som mest.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Men det er en rar liga og jeg holder meg til det som foregår her og konsentrerer meg om det. Som sagt så har vi vist at vi er klare til å utfordre og det er viktig at vi gjør det igjen på lørdag. 

– Danny (Ings) burde være veldig stolt og veldig glad, og vi er glade på hans vegne. Mye gjøres ut av motstanderen og uten å være respektløs, så tror jeg ikke de er på det nivået han spiller på ukentlig, men han gikk ikledd de tre løvene og fikk to mål som er herlig i seg selv. Jeg vet han nyter tilværelsen med U21 og lærer hele tiden, han har en lidenskap til å forbedre seg og alle spisser elsker å score mål, avsluttet sjefen.