Tredje strake poengdeling

nottingham forestBurnley logo stor(Nottingham F. 1-1 Burnley): Det startet med et offensivt Forest som kunne ha tatt en tidlig ledelse, men det var Sam Vokes som ga Burnley ledelsen like før halvtimen på straffe – like før pause satte Cox inn utligningen. I annen omgang var det Forest som hadde kontroll og hadde ballen mest, men selv om de skapte mange sjanser så ble det poengdeling på City Ground.

Burnley gjorde bare en endring fra sist runde mot Bournemouth; Dean Marney måtte vike plass for David Edgar, da førstnevnte ikke rakk å bli friskmeldt til oppgjøret.

Middlesbrough startet friskt og trengte kun ett minutt til å prøve ut Tom Heaton som ikke gjorde noen feil og avverget enkelt skuddforsøket til Majewski. Sam Vokes kom til et skuddforsøk (13′) som endte med hjørnespark, men fram til da besto kampen for det meste av kjemping om ballen på midtbanen.

Forest ble tildelt frispark like utenfor 16-meteren etter at Shackell tydde til noe lugubre metoder og Majewski var utrolig nær en ledelse etter kvarteret i det ballen traff tverrleggeren og spratt ut igjen. Begge lag ga uttrykk for å ville noe i oppgjøret og det var hjemmelaget var mest på hugget, godt anført av en sulten Majewski.

26 minutter viste klokken når Burnley kontret i regi av Arfield som leverte pent til Trippier, backen fosset mot feltet og la inn ballen som soleklart traff hånda til Jara. Dommeren pekte på krittmerket og Sam Vokes stilte seg klar, tok fart, ladet kanonen og sendte kula i nederste venstre hjørne. 1-0 til the Clarets i det 28.minutt.

David Edgar fikk etterhvert både tid og rom til å sprudle ved å skape to gode sjanser, men canadieren hadde ikke flaksen på sin side. I det omgangen nærmet seg pause, sto et godt samarbeid mellom Majewski og Cox for utligningen; Majewski driblet seg fri på utsiden av 16-meteren og la kula vakkert inn til Simon Cox på bakerste stolpe som enkelt kunne utligne i det 41.minutt.

Det tok ikke mer enn 30 sekunder før Burnley fikk en sjanse til å ta tilbake ledelsen når Chalobah ga bort ballen, men Arfields skuddforsøk ble avverget og ga kun et hjørnespark som det ikke ble noe av. Ikke overraskende fulgte gjestene fra Lancashire opp med flere forsøk, uten hell. Majewski var også nære nettkjenning, men sendte headingen like utenfor stolpen.

Noen halvsjanser senere ble Keith Treacy satt ut på og ga kampen en ny vri, men målene uteble og Forest-laget kom seg etterhvert til i kampen hvor de fikk se mer av ballen. Deler av omgangen var preget av et offensivt hjemmelag som hadde god kontroll på City Ground og kunne ha tatt ledelsen ved flere anledninger.

Innbytter Chalobah fikk en flott mulighet syv minutter før fulltid med et skudd i boksen og nok en gang ballen fløy like over. På tampen av kampen var det mye klabb og babb i Burnley-feltet, der en utmerket Heaton sørget for å holde the Clarets i kampen med en kjemperedning. Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter, men heller ikke det hjalp på og dermed ble det en tredje strake poengdeling for the Clarets.

Burnley: Heaton, Trippier, Mee, Shackell. Duff, Arfield, Edgar, Jones, Kightly (Treacy 62), Vokes, Ings
Innbyttere: Cisak, Lafferty, Stanislas, Stock, Long, Noble
Gule kort: Arfield 37

Nottingham: Darlow, Lichaj (Chalobah 46), Cohen, Lansbury, Mackie, Lascelles, Jara, Paterson (Henderson, Hobbs, Majewski (Abdoun 69), Cox 75)
Innbyttere: Harding, Tudgay, Derbyshire, De Vries
Gule kort: Lansbury 12

Tilskuere: 22,877 (1,733 Burnley)