– Et verdifullt poeng

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche var fornøyd etter oppgjøret på City Ground hvor the Clarets måtte kjempe hardt for ett poeng, samtidig som de lilla- og lyseblå beholdt topplasseringen i Championship.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets står nå med tolv kamper uten tap etter at Sam Vokes sendte de lilla- og lyseblå i føringen på straffe 28 minutter uti første omgang, men spissen tiende mål for sesongen var ikke tilstrekkelig da Simon Coxs utligning på tampen av omgangen sørget for poengdeling.

– Det er mange måter å få poeng på, forbli ubeseiret og jeg mener de viste motstandsdyktighet og ærlighet for trøya, sa sjefen. Vi vet vi kan spille ballen bedre, men å ha den motstandsdyktigheten, respekten og arbeidsmoralen viser at fantastiske ting pågår og jeg mener fansen viste det.

– Jeg mener de var herlige og ga spillerne fortjent applaus, de er klare over at det er hardt å besøke så mange stadioner og kun spille. Vi har gjort det mange ganger denne sesongen, men det er veldig gode tegn og jeg mener det var et verdifullt poeng.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg tror at man noen ganger gjør seg skyldig i egen grådighet, det er en god grådighet, men det er fort å tenke at man skal gjenta og prestere ved å være sleip mot Nottingham ved å gjøre det vi kan best – noe som ikke er enkelt. Det er en stor stadion og en stor klubb med store forventninger – rettmessig med alle ressursene de har tilgjengelige og det antallet spillere de har hentet inn. Manageren deres er klar over forventningene og har brukt mye penger her i løpet av årene som har gått.

– Se på ressursene de har sammenlignet med oss, men det blir riktig å si at vi er der oppe av en grunn. Grunnen er fordi vi er et godt lag, så det er litt skuffende å dra fra Forest med ett poeng, men det poenget viser hvor langt vi har kommet – og det er mer i vente. 

Og om målet til Vokes?

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg mener det var straffe. Spilleren skled inn og armen hans var i en unaturlig posisjon og har blitt at det er straffe i dag. Fansen vår har sett at vi ikke fikk det (straffe) mot Millwall og mot Bournemouth, man håper at ting jevner seg ut, men jeg mener at det faktisk var straffe. 

– Vi spilte ikke så bra mot slutten og slapp inn et billig mål fra vårt ståsted, men vi har ikke sluppet inn mange mål og tatt i betraktning alt det de strevde så hadde ikke Tom Heaton mye å gjøre hvis man analyserer det. Vi følte de ville bli mer direkte etter pausen og man må finne en vei å håndtere motstanderen og generelt seg gjorde vi en bra jobb. Det er tolv kamper ubeseiret og jeg kommer helt klart ikke til å være skuffet, avsluttet Dyche.