Dyche: – Klare til utfordringen!

Sean Dyche pressekonferanseDe lilla- og lyseblå tar imot en gammel kjenning når the Owls kommer på besøk med en meget god statistikk på Turf Moor, men manageren avfeier tvilernes meninger og insisterer at laget hans fortjener statusen som Championship-utfordrere.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sean Dyche og Burnleys sterke hjemmeform kan stå for fall når Sheffield Wednesday kommer på besøk, de står nemlig ubeseiret på syv forsøk, men sjefen understreker at det ikke er noe press på hans «underdogs».

– Presset er det man gjør ut av det, sa sjefen. For vår egen del, så er vi fortsatt «underdogs» og ukjente avskriver oss fortsatt, der det blir stil spørsmål om vi fortsatt kan utfordre med de ressursene, pengene og størrelsen på laget. Jeg har gjort det klart at vi gjør det beste med det vi har, fremfor det vi ikke har og ikke kan påvirke. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg tror kanskje synsvinkelen har forandret seg; før jul så nok noen på Burnley og tenkte «de er der oppe, men la oss se». Men vi kom ut av julestria fortsatt med og med det en stor ære til spillerne, klubben og byen; vi begynner å bli anerkjent som et lag som kan konkurrere og det er et flott tegn.

– Utfordringen er selvfølgelig å bygge på det og forsterke det. 

Den første forventningen er naturlig nok den som er innenfor vår kontroll, vårt største fokus er på hva vi mener om oss selv og alle andre kan kaste seg på lasset. Det gjelder å håndtere våre egne forventninger og ta hånd om dem slik vi føler det er passende, vi har gjort det klart at det er på ukentlig basis, slik at når en kamp står for tur, så er vi klare til å gå hardt ut og til neste etter der igjen. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det kommer vi ikke til å endre på. Forventninger utenfra er opp til andre og jeg tenker ikke noe mer på det, jeg vet hva vi er gode for og hva vi prøver å utfordre oss selv til, individuelt og som en gruppe. 

Wednesday som er anført av tidligere trener og midlertidig manager Stuart Gray har fått opp formen på the Owls med seks kamper uten tap. Bedre blir det ikke når spissen Connor Wickham har funnet formen og kommer til å gi Clarets-forsvaret hoe hodebry.

– Connor er en god ung spiller og en England U21-spiller som tidligere har jobbet med Tony Loughlan, så vi vet at han er en god spiller. Han gikk for en massiv sum og det i seg selv kan gi utfordringer, han kom seg gjennom det og leverer bra for Sheffield Wednesday – som også har en ny manager. 

Det pleier merkelig nok å gi den lille endringen og vi må være på vakt, men jeg har gjort det klart så mange ganger denne sesongen etter måten vi har spilt på at vi er villige til å utfordre det som venter oss. Vi forbereder oss godt til alle kamper og det tror jeg synes. Seieren over Yeovil tok oss hensiktsmessig til neste kamp, som er her på Turf Moor hvor vi har vært veldig sterke og det vil vi fortsette med, avsluttet sjefen.