Frustrerende poengdeling på Turf Moor

Burnley logo storSheffield Wednesday(Burnley 1-1 Sheffield W.): Burnley dominerte i første omgang og kunne fort ha ledet stygt, men det var først i sluttminuttene at gleden kunne slippes løs, Sam Vokes sendte de lilla- og lyseblå i føringen, men Glenn Maguire utlignet minuttet senere.

Annen omgang trengte tid før de første sjansene fant sted, men selv om det ble utallige sjanser og skuddforsøk – spesielt av Danny Ings – endte det med en noe skuffende poengdeling på Turf Moor.

Det var ingen endringer i lagoppstillingen for the Clarets som startet umiddelbart med å angripe gjestene fra Sheffield.

Burnley kontrollerte første omgangen bra og skapte mange sjanser, der spissduoen Sam Vokes og Danny Ings skapte problemer for Owls-forsvaret som anført av en kvikk Glenn Loovens gjorde en god jobb med å rydde unna.

Men alt gikk ikke på skinner for gjestene når tidligere leiesoldat og Burnley-ving Keith Treacy sto for mange gode løp som skapte hodebry for Wednesday-forsvaret og som også sto for et par fine forsøk.

Gjestenes Lee og Lavery prøvde seg på motsatt side, men heller ikke de klarte ikke få hull på byllen.

Etter flere skuddforsøk løsnet det omsider på tampen av omgangen når Dean Marney sørget for et herlig innlegg som havnet hos Sam Vokes – spissen gjorde ingen feil og satte inn sitt 13. mål for sesongen i det 43.minutt.

Gleden ble dessverre kortvarig da Wednesday ble tildelt frispark minuttet etter og Chris Maguire sørget for at spenningen ble opprettholdt i kampen med å utligne i det 44.minutt. Det skjedde ikke så mye mer innen dommeren blåste av omgangen.

Annen omgang startet mer jevnt med to lag som ville noe i kampen, men det første kvarteret var mer preget av kjemping på midtbanen med gode dueller og mindre frustrasjoner på begge sider. Omgangens første sjanse av betydning kom like før timen når Lavery sendte ballen rett på keeper Heaton.

Burnley hevet spillet og fikk i løpet av kort tid kom både Duff og Jones til målsjanser, men heller ikke de hadde lykken med seg. Sistnevnte fikk skuddforsøket sitt blokkert på streken og fikk et hjørnespark som det ikke ble noe av. Ings og Arfield sto for en stor sjanse hver seg med samme utfall.

Kaptein Shackell ga et helhjertet forsøk ti minutter før fulltid på en volley etter et hjørnespark som gikk over og ut. På motsatt side var Connor Wickham på fære. Ashley Barnes fikk sin hjemmedebut i det 82.minutt til fordel for Keith Treacy som hadde en rolig annen omgang og Burnley gikk over til 4-3-3.

Etterhvert som kampen nærmet seg fulltid fortsatte presset på Wednesday, mens resultatene hos gikk Burnley imot. Danny Ings burde ha tatt ledelsen i det 86.minutt etter en herlig leveranse av Kieran Trippier, men toppscoreren traff ikke helt og dermed ble nok en sjanse brent.

I kampens siste spilleminutt var Danny Ings nok en gang skremmende nære nettkjenning ved to anledninger; først var stanga i veien og andre gang var det Kirkland. Fjerdedommeren viste fire tilleggsminutter og i det siste av disse burde Ings ha punktert kampen for n’te gang denne kvelden, men det ble kun poengdeling på Turf Moor.

Burnley datt med det til en tredje plass ettersom QPR vant 2-1 over Huddersfield.

Burnley: Heaton, Trippier, Duff, Shackell, Lafferty, Treacy (Barnes 82), Marney, Jones, Arfield, Ings, Vokes
Innbyttere: Cisak, Long, Stock, Kightly, Stanislas, Edgar
Gule kort: Marney 87

Sheffield Wednesday: Kirkland, Palmer, Onyewu, Loovens, Mattock, Lee, Semedo, Maguire (McCabe 91), Maghoma (Nuhiu 68), Wickham, Lavery
Innbyttere: Martinez, McCabe, McPhail, Llera, Johnson, Helan
Gule kort: Semendo 64, Wickham 68, Maguire 78, Matt

Dommer: Stuart Atwell

Att: 13,735 (1,848)