Dyche klargjør laget til omkamp i FA cupen

Sean Dyche pressekonferanseThe Clarets møter Tottenham på White Hart Lane i omkamp i FA cupens tredje runde og manageren forteller at han kan bli nødt til å gjøre endringer i laguttaket.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley skrev historie nok en gang under Sean Dyches ledelse når de sendte ut det samme laget i den syvende strake kampen, men mot Tottenham ikveld kan sjefen bli nødt til å rokere. Mest på grunn av Jason Shackells smell som kan tvinge manageren til å gi Burnley-kapteinen en pause.

– Vi holder et øye med slikt, jeg sender ikke bare laget ut på der, poengterte sjefen. Vi holder et øye med de fysiske tallene og dataen bak, vi er klare over belastningen treningene gir og prøver å holde oss til det. Ser man på siste kampen mot Tottenham, så var så vi sterke som det vi fysisk kunne stille. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det er ikke dermed sagt at samme lag kommer til å spille, det må være en balanse mellom kampene og mengden hvile. Poenget mitt er at hvis noen tror at vi er på kanten av deres fysiske kapasitet, så tar vi en avgjørelse på det. Så langt ar vi vært gode på det og det venter nok en innsats på lørdag, vi var fysisk fremragende mot QPR, intensiteten og hvor mye gressmatte vi dekket.

– Vi er veldig fornøyde med måten laget fungerer og selv når vi gjorde endringer mot Tottenham, så føler jeg det var noen veldig gode prestasjoner  – det i tillegg til statistikken på det fysiske. Vi ser på denne kampen individuelt og har snakket med spillergruppen og bedt om tilbakemelding.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi ser ikke kun på tilbakemeldingene fra maskinene, vi jobber også utifra hvordan de føler seg – som personer. Spillerne vet at vi er ærlige med tilbakemeldingene deres og likedan er de med oss, de sier ikke «sjef, jeg har det bra» når egentlig ikke er det. 

De vet om måten vi jobber på og hvor åpensinnet vi er, forteller noen at de begynner å merke noe, så lytter vi til det. Selv nå og da forteller de «jeg føler noe her eller der», så da minker vi belastningen på treningen for den individuelle eller skreddersyr litt mer. Heldigvis har vi en gruppe som ønsker å gi alt hele tiden og vi er i god form for øyeblikket. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Om kapteinen forteller sjefen følgende.

– Shacks er fortsatt et spørsmålstegn, han kjente bakleggen mot slutten av lørdagens kamp. Han trente i går og kommer til å reise med oss, men vi må se an idag. Det er litt sykdom ute og går også, men vi satser på at ingen må tas ut av kampen, avsluttet Dyche.