Startet fantastisk, men det ble cup-exit

TottenhamBurnley logo stor(Tottenham 4-2 Burnley): En forrykende start på kampen ga to Burnley-mål iløpet av syv minutter, men hjemmelaget hentet seg inn og fikk utlignet før pause.

Etter sidebytte svarte Tottenham med samme mynt og i løpet av syv minutter hadde de en to-måls ledelse. The Clarets klarte aldri å reise seg og måtte reise hjem til Lancashire med en cup exit.

Burnley-sjefen gjorde fem endringer i laguttaket, mens Tottenham gjorde syv. Sam Vokes startet på topp med Marvin Sordell, Kightly og Wallace på vingene, mens Duff erstattet Shackell i forsvaret.

Burnley fikk en pangstart på kampen etter tre minutter når Marvin Sordell viste fart og styrke etter et pent Trippier-innlegg som fikk en fin sprett foran Marvin før en godt plassert volley sendte ballen i nettet bak en målløs Vorm. 0-1 til the Clarets! Spissen første mål for Lancashire-laget og hans åttende i FA cupen.

Det skulle ikke gi seg der. Burnley fikk et frispark i det åttende minutt som Ross Wallace ville ta, skotten tok løpefart, ladet kanonen og sendte avgårde en salve som traff muren og i mål.

Burnley økte til 0-2 på White Hart Lane. Tottenham svarte nesten umiddelbart og fosset fremover, Townsend leverte ballen til Soldado som stusset videre til Paulinho på løp og som fra kort hold reduserte til 1-2 etter ti minutter.

Etter en pangstart på kampen roet det seg litt ned etter kvarteret, men begge lag hadde sine øyeblikk med godt angrepsspill. Tottenham Townsend og Stambouli hadde sine sjanser i det kampen nærmet seg midtveis, mens Sordell var en konstant trussel og kom seg gang på gang forbi Spurs-forsvaret.

Fram mot halvtimen skjedde det ikke så mye på White Hart Lane foruten noen halvsjanser og det ble noen farlige situasjoner mot slutten av omgangen når Rose dukket opp og jaget en utligning – heldigvis var Trippier rett mann på rett sted.

The Clarets fikk sitt første hjørnespark to minutter før pause og hjemmelaget brøt spillet og fosset framover anført av Townsend og Soldado, sistnevnte sendte kula i stanga. Burnley slapp med skrekken.

Ett minutt på overtid klarte omsider Tottenham å utligne. Etter stort press av hjemmelaget og et innlegg av Davies blir dårlig klarert av the Clarets og havnet hos Etienne Capoue som plasserte ballen i nettet. 2-2.

Etter sidebytte tok det tre minutter når Tottenham fikk et billig hjørnespark som Paulinho leverte fra flagget og kula fant Vlad Chiriches som satte inn 3-2 i det 49.minutt. The Clarets skrek etter håndbruk, men dommeren sto på sitt.

Burnley jaget en utligning, men Tottenham brøt spillet med Benjamin Stambouli som sendte kula videre til Soldado, spissen leverte et innlegg fra høyre til Danny Rose som økte til 4-2 tre minutter senere (52′) fra kort hold.

Burnley hadde all grunn til å være frustrerte, men kunne gjøre lite bortsett fra å fortsette med å true hjemmelaget og Sean Dyche uttrykte sin frustrasjon overfor fjerdedommeren på sidelinjen over manglende avgjørelser i Burnleys favør.

Like før timen toppen nok frustrasjonen seg når Marvin Sordell fosset fremover og ble avverget i siste liten av Kaboul rett før skuddet kom. Sordell skrek etter straffe og situasjonen var nok i gråsonen.

Manageren valgte å bytte ut Trippier midtveis i omgangen med tanke på helgens oppgjør mot Crystal Palace. Med kvarteret igjen valgte Dyche å bytte ut nok en nøkkelspiller når Jones ble tatt av banen og erstattet av Dean Marney.

Burnley mistet kanskje ikke motet, men innså at det ville bli vanskelig å ta igjen to mål på litt over ti minutter. Med fem minutter igjen kunne Soldado ha økt ledelsen for hjemmelaget i det spissen lurte unna Duff, men sendte skuddet rett på Tom Heaton.

George Boyd ble satt inn som kampens siste innbytter to minutter før fulltid og fikk løpe litt i de tre tilleggsminuttene fjerdedommeren la til.

BURNLEY: Heaton, Trippier (Reid 68), Duff (c), Keane, Mee, Kightly, Arfield, Jones (Marney 76), Wallace (Boyd 88), Sordell, Vokes
Innbyttere: Gilks, Lafferty, Ings, Marney, Boyd, Barnes
Gule kort: Arfield 45, Keane 88

Tottenham: Vorm, Rose, Kaboul, Vertonghen, Chiriches (Dier 80), Paulinho, Soldado, Townsend (Onomah 76), Stambouli, Capuoe, Davies.
Innbyttere: Lloris, Naughton, Kane, Dembele, Chadli
Gule kort: Chiriches 70

Dommer: C Pawson