Dyche: – Mentaliteten er alltid å vinne

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche var som forventet en meget fornøyd mann etter the Clarets’ tredje strake hjemmeseier og ser ingen grunn til at de lilla- og lyseblå klarer å opprettholde deres overbevisende gode form og kjempe blant toppen gjennom sesongen. Michael Duff fikk sin 300. kamp for Burnley og slikt fortjener også noen varme ord. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley utvidet sin sterke form til syv kamper uten tap hvor seks av dem endte med seier og kan takke spissduoen Danny Ings og Sam Vokes – også kalt «Vings» – for deres fenomenale form. The Clarets beholdt 2.plassen etter denne runden og sjefen forklarer mye av suksessen med at spillerne begynner å tro på seg selv at de kan holde med i toppen.

– Det er kun å nyte, ikke noe annet kan sies, men det er fortsatt tidlig i en lang og hard sesong, sa Dyche. Men det er ingen grunn til at dette ikke kan fortsette, jeg snakket med guttene tidligere denne uken og fortalte dem at det ikke er noe som tilsier at de ikke kan fortsette vinne kamper. Statistikken forteller at man ikke vil det, men det betyr ikke at man må tape en kamp av den grunn.

Jeg sa at mentaliteten er alltid å vinne, det er ikke verre enn det. Det garanterer deg ikke seire og det er ting som skjer i løpet av en kamp når man ikke presterer og motstanderen gjør det.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

-Vår tenkemåte er fokusert på å vinne kampen og spillerne løper utpå der med det. Det er gode ting som og noen utfordringer her, men vi har alltid prøvde å være åpne og ærlige rundt hva vi prøver å oppnå med de finansene og det faktum at vi har en liten stall.

Ingen prøver å unnskylde seg, men jeg tror at Burnley – etter min mening – er på vei til å bli det jeg trodde det var og det er en by som tar vare på klubben sin. Alle her er vaktmestere og jeg er bare personen som styrer det, men vi ønsker å holde på den positiviteten – selv om ting ikke går vår vei. Det er veien fremover hvis vi opprettholder den troen som gruppe.

Ikke overraskende hadde sjefen med noen ord om Vokes og Ings som har stiftet et livsfarlig samarbeid på topp med hele 16 mål seg imellom; Ings  med ti og Vokes med seks.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

–  Sam utvikler seg fortsatt, men han er i sin beste form noensinne og er en ung mann som hylles deretter. Vi snakket med han forrige sesong fordi han gjorde det klart at han ønsket å bli verdsatt og et hjem, han har reist rundt en del hvor han har gjort det bra og ikke fullt så bra på forskjellige stadier i karrièren, men fortalte at dette var hans hjem.

– Vi trodde på han og det er mye bra som skjer i dette spillet. Jeg vil si han har hatt store framsteg fordi han nå begynner å finne målene og prestere på er mer konsistent nivå, men det er en enorm laginnsats og god lagmoral bak det. Når spillere nyter det de gjør og er i et miljø og kultur som foreslår profesjonalisme og detaljer, så tror jeg de går for det. Det gir dem frihet og de vet om fundamentet som kreves av dem hver gang.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det er en god følelse over det hele gruppen som aldri før og vi gjør dette til et virkelig vanskelig sted å besøke og vi er klare over at lag vil komme hit med vanskelige taktikker og prøve å stoppe oss og få noe ut av kampen. Men vi viser gode tegn for øyeblikket og måtte det fortsette lenge, jeg ønsker ikke å bli for grådig fordi vi presterer bra, scorer mål og vinner kamper, men i første omgang var vi bare et «halvveis-lag».

– Misforstå meg riktig, vi tok ledelsen og vel fortjent også, men vi beveget oss ikke like raskt som vi kunne ha gjort. Vi hadde en prat i pausen og jeg er glad for at de leverte i annen omgang. Jeg tror ikke tom hadde mye å gjøre, så jeg er henrykt.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Michael Duff fikk som nevnt innledningsvis og før kampen sin 300.kamp for Burnley, slikt fortjener noen varme ord og sjefen la ikke skjul på noe.

– Jeg tok Michael i hånda etter kampen og fortalte han at dette var en enorm oppnåelse. Ikke minst i dagens moderne fotball, hvor spillere flytter på seg hele tiden fordi bransjen er slik.

– Han har vært en fantastisk tjener for klubben og fortsetter å være det, han tar var på seg selv og har tatt til seg filosofien og forbedringene vi har prøvd å gjøre med de fysiske kravene som følger med. Han nyter livet og det vises på prestasjonene, avsluttet sjefen.