Vokes takker Dyche

Sam Vokes pressekonferanseSam Vokes har virkelig vist seg fra en ny side denne sesongen. Spissen har et meget godt samarbeid med angrepskollega Danny Ings hvor duoen seg imellom har puttet inn ikke mindre enn 16 mål hittil, og mye av æren fortjener å gå til sjefen i følge Vokes selv.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Manageren fortalte etter kampen mot Charlton om dialogene med spissen både før og under sommeren, der det kom fram at spilletid var alfa omega dersom man skulle lykkes på topp for de lilla – og lyseblå. 23-åringen figurerte for det meste som innbytter forrige sesong, med blandende resultater – selv han ble en selvskreven helt etter 1-1-målet mot Blackburn forrige sesong. Denne sesongen har det derimot blitt mange flere kamper som har gitt resultater i form av konsistent spilling og mål.

Spissen uttrykker glede over managerens ord og tillit som har hjulpet han å vokse på selvsikkerhet ved siden av Danny Ings.

– Når vi tok ferie, snakket jeg med sjefen tidlig på sommeren og tok opp hva jeg trengte å jobbe med, sa Vokes. Jeg visste at jeg kunne spille, komme meg på laget og jobbe hardt – det er viktig å holde å holde formen når man først har kommet seg i laget og scoret mål.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Etter å ikke ha spilt så mye i fjor og hovedsakelig kommet inn fra benken var hardt fordi man ønsker å spille hver uke, men denne sesongen har manageren lit til meg; startplass og spille flere kamper, det er stort for selvsikkerheten. Sjefen ga meg tillit og det er alltid en bra ting når man løper ut på banen med sjefens tillit, så jeg liker å tro at det er belønningen.

– Jeg har slått meg til ro og det er godt å få sammenhengende kamper hver uke, opprettholde formen og målene som følger med. Det harde arbeidet gir lønn for strevet, det går bra og for å være ærlig ser jeg fram til å spille bra og score mål – men det er ikke noe jeg tenker mye på og tar en kamp av gangen, avsluttet spissen.