Dyche før møtet med Arsenal

Burnley står overfor sin første store utfordring på bortebane denne sesongen når de reiser til hovedstaden og møter Arsenal på deres gress denne runden. Sjefen bruker også tid på å skryte av Arsene Wenger og det franskmannen har fått til gjennom sine 18 år som manager for Arsenal. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

De lilla- og lyseblå har som kjent enda til gode å vinne denne sesongen, men håper at to-års jubileet til Sean Dyche som Burnley-manager vil høste goder når manageren møter balløyas lengst-tjenende manager; Arsene Wenger.

– Det har vær en produktiv og fantastisk tid for alle involverte med klubben, men opprykket er over, parkert og vi har beveget oss videre, sa Dyche. Misforstå meg riktig, det er mange ting vi har gjort her som har vært bra og som vi kan være stolte over, men vi kan bare se tilbake på det og legge det fra oss ganske raskt. Slik er naturen i bransjen og alt dreier seg om den neste utfordreren. 

– Arsenal er en fin fotballklubb med en flott stadion og en fantastisk manager som ikke bare har tjent klubben godt, men også bransjen. Det er nok en utfordring som vi alle ønsket og man kan ikke felle tårer nå. Vi jakter fortsatt den første seieren og The Emirates er et tøft sted å dra til, ingen tvil om det, men jeg minner alle på at dette er det vi alle ønsket; meg selv, staben, spillerne, fansen og byen. Vi kan ikke frykte utfordringen og ser fram til det.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Managere som Arsene Wenger, Sir Alex, Jose Mourinho og flere, har levert over lengre perioder gjennom tykt og tynt. Arsene er en legende i spillet og han holder fortsatt på, tror på og promoterer det han gjør og vinner kamper. Selv han ble satt spørsmålstegn ved ifjor, så det er en utrolig oppgave vi har som managere, men vi elsker det; opp og ned, inn og ut. 

– Managere som Arsene har fått tid til å bygge klubb og prosess, system og et varemerke, det kan kun gjøres over tid og dessverre er det slik at tallene sier at ikke mange får den muligheten. Managere kommer og går så raskt om dagen og det er en rar ting, jeg fikk min del av spørsmålstegn i min første sesong her og blir fortsatt satt spørsmålstegn ved av diverse grunner. 

– Å være på 24.plass (som lengst-sittende manager) etter kun to år er virkelig utrolig, men slik er det i bransjen vi er i. Jeg lærer mye og ofte i disse tider og når det er vanskeligst, er da man lærer mest. Dette er antageligvis det øverste nivået av fotball i verden og lille Burnley er her for de rette grunnene, vi må minne oss om det, ikke bare ved å prestere, men ved å vinne, sa Dyche.