Dyche: – Nesten der

Sean Dyche pressekonferanseThe Clarets gikk på sitt andre tap i Premier League, men sjefen innrømmer at det var små marginer som skilte lagene – selv om forskjellene var tydelige på sin måte. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Etter tapet for Swansea forteller sjefen at spillerne vokser i selvtillit etter å nesten ha dratt i land et velfortjent poeng mot svanene i Wales. Burnley dominerte i annen omgang og var nære både en og to scoringer, men flaksen var ikke på deres side denne solfylte dagen på Libery Stadium.

Etter å ha gått på sitt andre tap i Premier League og sjefen forteller etter intervjuet etter kampen at han i stor grad er oppmuntret av det han har sett av sine Clarets og spillerne lærer stadig.

– Vi er et pågående prosjekt og vi utvikles underveis. Jeg tror vi har hatt en god uke i form av utfordringer vi har møtt, men vi trenger å hente poeng og vi trenger å vinne kamper – og det skal vi.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi trenger å oppmuntre oss fordi vi er avskrevet av alle og vi er de eneste som klarer å heve hverandre, sammen med fansen som igjen var fantastiske. Som jeg har nevnt tidligere er jeg en som liker å vinne, noe vi ikke klarte idag, så utfordringen er å omforme de gode prestasjonene til resultater. 

– Det er et slemt spill noen ganger, spesielt jo høyere man kommer i nivåene. Premier League er utilgivelig, men jeg føler kvaliteten vi viste tjente oss noe, det er ikke alltid det fungerer slik, men jeg mener vi var utmerkede i annen omgang. I første omgang var deres kvaliteter bedre enn våre og hvis jeg skal være ærlig så mener jeg vi viste dem for mye respekt, men det er å ha tro på seg selv.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Den eneste store forskjellen er spillerne deres som har vært her litt lenger og har tro på at de er Premier League-spillere, våre vokser fortsatt i rollen og det var tydelig idag. De begynner å finne seg i ligaen og noen er mer beroliget enn andre – slik er fotballspillere, men i annen omgang hadde vi bevegelsen og pasningspillet hvor vi skapte nok til å få noe ut av kampen.

– Noen ganger går det bare ikke vår vei. De som så oss spille forrige sesong, så på oss som nådeløse, et lag som ikke bekymret seg hvis vi lå under og jeg vil at spillerne fortsetter å spille på den måten og angripe kampene. Det var et veldig enkelt mål fra vårt ståsted og det på et tidspunkt da de hadde overtaket. Vi viste den friheten jeg har snakket om i annen omgang, men vi hadde ikke den avgjørende delen, samtidig som fantastiske redninger av Fabianski, avsluttet Dyche.