Dyche og Barton etter Southampton-seier

Manger Dyche hyllet Joey Barton etter at midtbanespilleren scoret i sin re-debut på Turf Moor i sitt andre opphold på Turf Moor, målet sørget for at the Clarets vant kampen og klatret opp til en 10.plass. Spilleren selv var ydmyk og beskrev seg som heldig og privilegert over å ha returnert til Burnley etter sin utrolige gjenforening med Turf Moor.

Foto: BurnleyFC.com

Midtbanespilleren satte inn et frispark med tolv minutter igjen av kampen og sikret Burnley deres sjette seier på syv siste hjemmekamper i Premier League.

Joey er en interessant historie og når man blar over til neste side så vet man aldri hva som venter. Jeg er glad på hans vegne og på vår vegne, sa Dyche. Jeg føler han skled rett inn i livet med oss og uheldigvis så pådro Deano seg en mindre hamstring så derfor måtte vi ta han av.

Joey kom inn på og sikret oss målet. Han har jobbet utrolig hardt helt siden han har vært med oss og jeg har en tendens til å tro på de jeg har jobbet med tidligere. Jeg vet hva han tilbyr og han har hatt et interessant liv for å si det mildt og i dag var nok en dagene med en vri, men husk at det er mer enn Joey. Det er en gruppe spillere som gir alt av seg selv og det er noe – det er jeg stolt av.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg mener Southampton er et veldig godt lag og jeg vet at de har tapt tre på rad, men jeg har sett prestasjonene deres og det var ikke den type kamper. Vi visste at vi hadde en tøff jobb foran oss og de brakte helt klart kampen til oss etter gode resultater den siste tiden.

De spilte med tempo, vilje og krevde å få oss på bakbena og det fikk de til i perioder av første omgang. Det som gledet meg var vår mentale fokus å fortatt gjøre basisen og være med i kampen. I annen omgang balanserte vi det, kom oss fremover og visste at spillerne våre var kapable til å holde på til kampen blåses av. Det var tydelig i det siste kvarteret når vi ble mer offensive, så jeg er generelt sett fornøyd.

Foto: BurnleyFC.com

Det føltes som en jevn kamp og det å avslutte uten baklengs er vanskelig. Man spiller mot så mange gode spillere hver eneste uke på dette nivået, så det er krevende. Tom hadde en utrolig viktig dobbelt-redning mot slutten. Hans fokus var utmerket i det øyeblikket fordi vi holdt han litt arbeidsledig på grunn av godt forsvarsarbeid.

– Det har vært en veldig god rekke med resultater som vi har hentet på hjemmebane og vi er ydmyke med hvordan vi jobber og gjør ikke så mye ut av det. Jeg mener i har en gruppe som ikke tar av, har bena plantet på bakken og er klare over kravene til denne ligaen. Vi har forstått det og de vet at når fløyta blåser igjen så må vi prestere best mulig, avsluttet Dyche.

Foto: BurnleyFC.com

Hovedpersonen selv la ikke skjul på hva det betydde for han etter å ha fått en ny sjanse hos Burnley etter å ha forlatt klubben i sommer.

Manageren, spillerne og fansen her – klubben har investert mye i meg de siste månedene, så det å kunne slippe til, gi noe tilbake og være en del av gruppen er veldig viktig. Å gjøre det de gjorde for meg til tross for omstendighetene og det som foregår rundt meg er utrolig at de hentet meg tilbake.

Forhåpentligvis ved å gjøre det og prestere ukentlig vil gjengjelde noe av tilliten, men det er en kollektiv innsats og det er fantastisk å kunne være en del av gruppen igjen. Å kunne spille fotball igjen og være i Premier League. Dette er en unik klubb med unike mennesker. Man trenger ikke alltid å være i bygningen for å innse hvor spesielt det var og det innså jeg helt klart i sommer. Jeg var veldig heldig og føler meg veldig privilegert med å få muligheten til å komem tilbake og få være en del av dette igjen.

Foto: BurnleyFC.com

Og om re-debut-målet?

Fra den avstanden og med Fraser Frosters kaliber må man virkelig teste han og treffe målet. Noen ganger er like over muren den perfekte høyden for han. Det var ikke det reneste frisparket jeg har hatt i mitt liv, men det betyr mye for meg personlig å komme tilbake til Turf Moor og det blir ekstra spesielt med minnene herfra.

Hjemmeformen vår fortsetter. Tom Heaton hadde noen store redninger, men det var en kollektiv innsats og jeg veldig stolt av guttene. Det var en fantastisk prestasjon og det et enormt privilegium å være en del av denne gruppen, avsluttet Barton.