Videre til fjerde runde

(Burnley 2-0 Sunderland): Burnley kontrollerte kampen mot Sunderland og avanserte videre til fjerde runde takket være mål av Sam Vokes og Andre Gray i hver sin omgang.

The Clarets som byttet ut over halve troppen kunne raskt ha scoret flere mål, men en god Vito Mannone mellom stengene sørget for at resultatet ikke ble mer makabert. Neste utfordrer er Bristol City.

Som i forrige FA-runde gjorde sjefen store endringer i lagoppstillingen, denne gang var det syv bytter der blant annet Nick Pope og James Tarkowski fikk sin første start på Turf Moor, oppgaver de utfylte med verdige sko og hansker. Lagene møttes for tredje gang på 18 dager og the Clarets startet offensivt. Jeff Hendrick var den første til å utfordre Vito Mannone etterfulgt av George Boyds returskudd. Etter kvarteret spilt var et igjen George Boyd som skulle varme hanskene til keeper Mannone etter en herlig pasning fra Steven Defour.

The Clarets kontrollerte store deler av første omgang, men klarte ikke å skape så veldig mye før mot slutten av omgangen, når Tendayi Darikwa fosset fremover på kanten og la inn i feltet til Sam Vokes, tårnspissen brukte hodet i duell mot Jason Denayer og sendte ballen forbi keeperen og i målets lengste hjørne. Vokes’ femte mål denne sesongen og 1-0 til Burnley i det 44.minutt! Det skjedde ikke så mye mer så da sendte dommer Jones lagene til pause.

Debutanten Nick Pope hadde ikke noen ting å gjøre gjennom første omgangen, men når hans ferdigheter først ble satt på prøve, reddet han mesterlig et Sebastian Larsson-skudd (48′). Det var en bekreftelse for the Clarets at de trengte ett mål til for å føle seg komfortable og det kom nesten når Defour sendte nok en herlig stikker til Vokes minutter senere, men skuddet ble stoppet av Papa Djilobodji.

Boyd prøvde på et skudd rundt timen, men Mannones hansker var i veien. Black Cats-manager David Moyes sendte utpå veteranen Jermain Defoe i jakten på en utligning og en god periode fulgte for gjestene, men ble møtt av James Tarkowski og vikarierende kaptein Michael Keane som utførte sine plikter plettfritt.

Der Moyes’ innbytte feilet, lykkes Dyches. Andre Gray ble satt utpå med kvarteret igjen og trengte ikke mange minuttene på banen før han stadfestet sin status som toppscorer for Burnley denne sesongen. I det 83.minutt leverte James Tarkowski en lang ball mot Sam Vokes som waliseren nikket videre til Andre Gray, spissen sendte kule med knusende ro forbi keeper Mannone. Dermed sto det 2-0 til the Clarets.

Larsson kunne ha redusert med et klasse-frispark på overtid, men Nick Pope presterte en klasse-redning og dermed holdt keeperen nullen i sin andre start for klubben.

Burnley: Pope, Darikwa, Keane, Tarkowski, Flanagan, Kightly (Gray 75), Boyd (O’Neill 88), Barton, Defour, Hendrick, Vokes.
Innbyttere: Robinson, Mee, Lowton, Ward, Jackson.
Gule kort : Defour 78, Barton 90

Sunderland: Mannone, Jones, Van Aanholt, Denayer, Djilobodji, Larsson, Borini (Asoro 80), Manquillo, Love (Defoe 62), Honeyman, Januzaj.
Innbyttere: Domingues, O’Shea, Embleton, T Robson, E Robson.
Gule kort : Love 12

Dommer: M Jones
Tilskuere : 12,257 (1,377)