Dyche om Arsenal og Wenger

Søndagens oppgjør på Emirates Stadium blir Sean Dyches 200.kamp som Burnley-manager og er ironisk nok den engelske manageren i landet som har sittet lengst. På motsatt side venter mannen som har sittet lengst ved sjefsstolen på balløya; Arsene Wenger og 21 år i Arsenal.

Foto: BurnleyFC.com

Manager Dyche har aldri lagt skjul på sin beundring for jobben Arsene Wenger har gjort for the Gunners, men føler troppen hans er gode nok til å møte sesongens foreløpig største utfordring.

Jeg er henrykt over den milepælen fordi det er tøft og vi vet alle statistikken om manager-stolene og hvor tøft det er. Å nå 200 kamper er en god markør og vi har hatt tid til sakte, men sikkert bygge noe. Vi har en kultur og et miljø her og det er en del av vår oppskrift for suksess.

Det har blitt lagt end mye godt arbeid her, ikke bare jeg, men staben min som har vært fantastiske, styret, kontoransatte og fansen. Det har vært en sammenkoblet periode for alle og det har vært en sterk ting å komme hvor vi er nå – og bevege oss fremover. 

Foto: BurnleyFC.com

– Alle vet at vi ikke er blinde i troen og realiteten er at Arsenal er et tøft sted å dra til, men vi er god stand og nyter alle utfordringene. Man må spille alle disse kampene i Premier League, hjemme som borte og vi har besøkt et par virkelig vanskelige steder. 

Mange av kampene har vært mot lag som midt på tabellen og oppover og statistikken tilsier at de skal være enklere enn lag som Arsenal. Så vi må ta utfordringen som alltid og reise dit med gode holdninger og prestere, fortalte Dyche om oppgjøret som venter og benyttet anledningen til å snakke varmt om sin kommende manager; Arsene Wenger.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg kan ikke rose Arsene nok for det han har oppnådd. Det er litt av en oppnåelse å få så mange kamper for en klubb, å bygge opp klubben igjen og igjen, å ha den suksessen de har hatt og alle de store spillerne som har vært gjennom deres rekker. Han har gjort så mye bra for en klubb og for sporten også mener jeg.

Han har gått forbi så mange andre managere og trenere i spillet og jeg har mye til overs for mennesker som han og sir Alex, for alt det de har oppnådd i spillet og fortsetter å gjøre det.

Til det kommende oppgjøret er det noen spillere som forventes å være klare, men er fortsatt litt usikre.

Dean og Barnes var ren fornuft, vi ville involvere dem på tirsdag (Sunderland i FA), men de kom ikke så langt så vi tok avgjørelsen. Men jeg er glad for å kunne si at de trente på fredag og så skarpe ut – det samme gjorde Johann. Scott (Arfield) er mer usikker, så vi må se an han, avsluttet sjefen.