Neste: Arsenal

Burnley reiser til London hvor de har hatt utfordringer denne sesongen og møter denne gang Arsenal som fortsatt har et håp om å kjempe om tittelen. Lancashire-laget har fortsatt til gode å vinne på bortebane denne sesongen, spørsmålet er om de klarer å snu trenden mot et lag som har presset på seg for å vinne. Gjestene vil nok også gi Sean Dyche en gave i det oppgjøret blir hans 200. som Burnley-manager.

Foto: BurnleyFC.com

De foregående møtene med Arsenal har endt i fire strake tap (0-1-4) og London-laget anser underdog’ene Burnley som en «enkel» tre-poenger, men Burnley kommer til å gi dem kamp om poengene. Utfordringen for the Clarets er at de står målløse i deres tre siste bortekamper mot Arsenal.

Sist gang lagene møttes måtte Burnley bite i det sure eplet når Laurent Koscielny sikret seieren på kontroversielt vis, men i London har det gått verre for the Clarets med fire strake tap. Arsenal er sterke på eget gress og har scoret i deres 12 siste hjemmekamper, som er det beste i serien til nå.

Foto: BurnleyFC.com

Sam Vokes og Andre Gray har funnet målformen og har elleve mål mellom seg (Gray 6 og Vokes 5), mens Arsenals Oliver Giroud har nettet ni ganger på ni kamper fra start og kan vise til elleve mål. Enklere blir det ikke når Alexis Sanchez’ livsfarlige form har sikret laget 21 mål denne sesongen.

Burnley på sin side har vunnet tre av de fire siste ligakampene, men har tapt deres fem siste bortekamper og kan kun viste til ett poeng av 27 mulige på. Bortebanespøkelset fortsetter med kun tre mål totalt og i det store bildet så troner Burnley i Europas fem største ligaer med færrest mål på fremmed gress.

London har aldri vært noe hyggelig sted for the Clarets som sist gang vant i 1975, den gang var det 1-0 over QPR. Siden den gang har det blitt 0-2-12.

Kampen spilles på Emirates Stadium, søndag 22.januar kl 15:15.