Dyche og Jones om Presten-oppgjøret

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche ber spillerne om å gjenfinne vinnerformen i forkant av lørdagens Lancashire-derby mot Preston North End, mens midtbanespiller David Jones forteller at hele laget ser fram til nok et Lancashire-derby. 

Foto: Burnleyfc.com
Foto: Burnleyfc.com

Burnley har spilt uavgjort de tre siste kampene i ligaen og befinner seg i skrivende stund på en femte plass. Clarets-sjefen vet at det kommer til å bli en kamp på Turf Moor og ber spillerne om å opprettholde deres ubeseirede rekke.

– Etter å ha spilt tre uavgjort-kamper på rad er det selvfølgelig viktig å finne tilbake til vinner-formen, det er alltid viktig. Det faktum at det er et derby er irrelevant i min tankemåte, det gjelder å vinne kampen, forklarte sjefen.

Oppgjøret på Turf Moor blir lagenes 125.kamp i historien, men deres første siden 2011 og den gang dro de burgunder- og lyseblå inn en sterk 2-1-seier på Deepdale – gangen før ble det en enda sterkere 4-3-seier i en utrolig og nervepirrende comeback av the Clarets på Turf Moor.

Foto. BurnleyFC.com
Foto. BurnleyFC.com

Preston-manager Simon Grayson har siden ansettelsen oppnådd sitt fjerde opprykk til the Championship og det fortjener noen lovord.

– Simon har gjort en kjempejobb i Preston og jeg liker han. Han har gjort en god jobb i alle klubbene han har vært med og hatt suksess. Han ser nok fram til å fortsette med det og rykket opp med dem forrige sesong, noe Preston vil ta inn i denne sesongen. 

– Igjen er det ikke bare et lokalderby, det er nok en utfordrende kamp. Det kan virke som om det er noe jeg sier hver uke, men det er tilfellet i Championship – alle kamper er en utfordring.

– De hadde en blandet start, men slo seg etterhvert til ro med en viss form for rytme og fremgangsmåte og har hatt gode resultater. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Utfordringen i the Championship er at den er tøffere enn League One og ikke bare den finansielle siden av det, fordi det er noen sterke klubber her, men også de tekniske og taktiske. Spillerne er et litt høyere nivå av en grunn og det pleier vanligvis å være høyere kvalitet på spillerne.

– Det vil de vite, men de har også en ganske erfarent lag. Det ligger an til nok en god og viktig kamp, det er tilfellet hver uke fordi det er slik vi tilnærmer oss alle kamper og alle kamper betyr noe, poengterte Dyche.

Midtbanespiller David Jones på sin side forteller at hele laget ser fram til Lancashire-derbyet mot Preston og vil spille deres tiende kamp på rad uten tap. Burnley kjempet seg tilbake etter å ha ligget under 2-0 og sikret et viktig poeng, som får midtbanespilleren til å tro at resultatet i Wales er noe det kommende hjemmelaget kan ta med seg inn i dagens oppgjør på Turf Moor. Sterk mentalitet er et viktig våpen.

Foto: Burnleyfc.com
Foto: Burnleyfc.com

– Det var ikke den beste prestasjonen forrige helt, men til slutt var det positivt og vi fikk et poeng – det er en følelse vi tar med oss inn i lørdagens kamp, forklarte Jones. Vi forbereder oss godt og vet at det er et derby, noe vi alle der fram til. Vi har vist det flere ganger og sjefen har vært her lenge nok til at det er implementert i vårt DNA, vår nådeløse mentalitet. 

– Vi ser hele tiden framover og et av våre retningslinjer er å ta en kamp av gangen og det kommer vi til å fortsette med. Vi føler at vi gjør det bra, vi har funnet rytmen og utviklet oss siden sesongstart. Vi ønsker å fortsette formen vår på lørdag og bytte på det i en hektisk periode.

– Det var en herlig opplevelse siden jeg har spilt mange kamper mot gode og erfarne Championship-spillere og det har hjulpet meg og bidratt til å utvikle karrieren min, sa Jones om sin 100.kamp for the Clarets. De var er godt organisert og har en god lagånd etter opprykket fra ifjor.

Foto: Burnleyfc.com
Foto: Burnleyfc.com

– De har gjort det bra så langt og jeg har sett et par kamper av dem, de har en veldig god manager og det kommer til å bli tøft. Det er en av de kampene der vi trenger å matche dem fysisk og kvaliteten vår trenger å skinne, noe alle ser fram til.

– Jeg har stortrivdes i min tid her og det var fint å oppnå en milepæl i løpet av to- og en halv sesong her, jeg håper å kunne fortsette med den gode formen denne sesongen og gjøre det bra for klubben. Det var en fin milepæl og nå håper jeg å nå 200 kamper.

Jones har den siste tiden briljert i hjertet av Clarets-midtbanen med Joey Barton, men nå som Dean Marney er skadefri og fikk et innhopp i forrige kamp føler Jones at det kun vil komme klubben til gode å ha mer kamp om midtbanen.

– Det er godt å ha han tilbake og jeg spilte mange kamper ved siden av Dean, han er en veldig god spiller. Klubben har forbedret seg betraktelig siden jeg har vært her og det er konkurranse på alle plasser, det er bra for laget at det er kamp om plassen overalt, avsluttet Jones.