Dyche om skader før møtet med Villa

Sean Dyche pressekonferanseBurnley-sjefen bekrefter at Scott Arfield er friskmeldt til lørdagens hjemmekamp mot Aston Villa, men har fortsatt navn på skadelisten. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Skotten måtte stå over forrige helgs oppgjør mot Stoke etter å ha pådratt seg en smell, men kan returnere til startoppstillingen denne helgen i det Burnley jager sin tredje strake seier i Premier League. Nathaniel Chalobah som pådro seg en smell under 21-lagets kamp mot Frankrike tidligere denne måneden ser også ut til å være tilgjengelig for de lilla- og lyseblå.

Michael Duff som måtte hinke av banen mot Stoke er usikker, men det igjen åpner for Michael Keane som imponerte det kvarteret han fikk spille etter å ha erstattet nevnte Duff eller Ben Mee som opprinnelig er en midtstopper. Matt Taylor er fortsatt ute.

– Vi ser bra ut, Scott er tilbake etter å ha fått en smell forrige uke, men det var ikke noe alvorlig og vi er glade for at skaden har kommet seg. Nathaniel Chalobah var også ute grunnet en smell, men er også tilbake, sa Dyche. Det er et par som har pådratt seg noen smeller og sår; Michael Duff er usikker og vurderes fortløpende. Vi tror ikke at det er noe alvorlig, men vi må bestemme oss i løpet av det kommende døgnet.

Publikums-favoritten Sam Vokes fikk spille en kamp for reservelaget i midtuken hvor han fikk en strålende start og noterte seg et mål mot Carlisle United etter å ha trappet opp rehabiliteringen. Marvin Sordell sto for det andre målet i kampen som endte 2-0 til the Clarets.

Foto: Burnleyfc.com
Foto: Burnleyfc.com

– Sam har hatt en god uke med reservene, han spilte en omgang og noterte seg et mål som er herlig, men han er fortsatt under rehabilitering. Vi er henrykte og det er hans første steg i det vi håper til å sette en stopper for en lang reise, han har trent med oss i et par uker nå og han har vært i god form på treningsfeltet. 

– Det var hans første store steg på veien tilbake, han har trent med oss og hans selvtillit vokser sammen med selvfølelsen. Det neste steget var å spille en kamp for reservene, noe han har gjort og fikk kjenne på 45 minutter.

– Det er fortsatt ingen hast å få han klar som jeg har sagt flere ganger for vi ønsker å ha han fullstendig tilbake, mentalt og fysisk. Det er det viktigste, men selvfølgelig – han viser gode tegn til fremgang, avsluttet Dyche.