Dyche om Swansea

Sean Dyche pressekonferanseBurnley møter Swansea i neste runde og Clarets-sjefen ser paralleller med dagens Burnley og svanene når de rykket opp til Premier League.

Foto: Lancashire Telegraph
Foto: Lancashire Telegraph

The Clarets gjestet tittelutfordrerne Chelsea i forrige runde og til tross for en god oppvisning i annen omgang klarte de ikke å ta igjen London-lagets 3-1 ledelse, noe sjefen ønsker at de lilla- og lyseblå skal rette på mot svanene. Burnley må jobbe hardt på Liberty Stadium dersom de vil seire over laget som tok tre poeng på Old Trafford for en uke siden og Dyche innrømmer at svanene som har hatt en lignende reise kommer til å være en tøff utfordrer.

Manageren ser også fram til en lojal og stor gruppe bortefans som planlegger å ta turen ned til Wales.

De er en klubb som får noen år siden var på en lignende reise som oss, sa Dyche. De kom seg inn i Premier League og så ble de der, de har bygget på det med mer finanser og en større stall. Klubben henter nå spillere i £10m-klassen, som som ikke kunne skje for tre-fire år siden.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi er i en tidlig fase der vi vokser og kan på en måte se mot dem og hvor de har nådd fra ydmyke signe ringer til nå, de er et godt lag – ingen tvil om det. Mot Manchester United viste de det, la ned en god prestasjon og fortjente å vinne.

– Vi kan ha denne samtalen hver uke om de utfordringene vi kommer til å ha fordi det ikke er enkelt i Premier League. Swansea har en tendens til å gjøre banen stor og er tålmodige med ballen med mye ballbesittelse og høyt press, så det er en annen type taktisk kamp enn den vi har vært vant med i Championship.

Jeg tror at det er en enorm støtte fra fansen vår, ifjor var de med oss hele veien og som jeg har nevnt tidligere, så er det veldig viktig. Kravene har naturlig nok vokst og vi trenger fansens støtte, vi trenger å ha dem ved vår side og det vet jeg spillerne også føler.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Den positive energien og følelsen fansen gir, samt den gode følelsen på banen gjør oss godt, alle kjenner til styrken og dyktigheten så de kommer når til å spille med åpent sinn.

De vokste forrige sesong og når vi vant og vant og vant så må jeg innrømme at mange forventet at vi kunne reise hvor som helst og vinne. Jeg tror mange er mer åpne til sinns nå, uten å antyde at vi ikke kan vinne, men det pågår og vi må tenke: la oss vente og se.

– Måten de holdt på sist og når jeg møtte dem så var de positive til hva som har skjedd og hva som venter og vi ønsker å vinne kamper som kan oppmuntre til den positive følelsen, avsluttet sjefen.