Dyche om taktikken

Etter at Sam Vokes måtte av banen i forrige kamp, ble sjefen nødt til å gjøre taktiske endringer i laget. Endringene fikk flere til å reagere med blandende følelser, mest grunnet resulatet av kampen, men sjefen understreker at det taktiske ikke endrer filosofien bak spillet.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets besøker the Hornets på lørdag der de håper å kunne sprette tilbake på rett spor med en seier etter hjemmetapet mot Leicester forrige helg. Etter Vokes’ skade var sjefen nødt til å endre formasjoenne fra en 4-4-2/4-4-1-1 til 4-1-4-1 mot serielederne da begge toppscorerne var ute med skade – slik formasjon er aktuell igjen, selv om den er noe ukjent. Men som sjefen sier, så er det ikke formasjonen som nødvendigvis vil være det viktigste.

Vi kjenner alle til statistikken og det å putte ballen inn i den ene enden og stoppe den i den andre, men generelt så var vår prestasjon mot Leicester bra. Vi klarte ikke å bryte gjennom like mye som vi håpet og fikk ikke nok spillere høyt nok slik vi vanligvis pleier å gjøre.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det var den største endringen i sammenligning til måten vi er vant med å spille og slik vi har brukt Sam har han spilt en stor rolle for oss. Vi liker å ha to spisser er på topp og en som kommer inn fra benken, men det er slik det er og vi kjenner til det gode ved det. Dette blir en annen måte å spille på og det tar tid for spillerne å tilpasse seg. 

– Sett på spillerne vi har tilgjengelige, så har vi ingen naturlig spiss, men noen ganger er det de ekstra meterne som gjelder og jeg har gjort det klart flere ganger. Om vi bruker 4-4-1-1 eller 4-4-2 så er det snakk om fem-seks meter. Man kan tenke mye på dette fram og tilbake, selv om det ikke er noen stor forskjell. 3-5-2-formasjonen Watford bruker er nok en større forandring, men 4-1-4-1, 4-4-1-1 eller 4-4-2 er veldig, veldig like. 

– Vi har nok stukket strikken så langt det går for øyeblikket som også er det meste laget har blitt denne sesongen, men det kan raskt endre seg de neste tre, fire dagene  siden (de skadde) guttene har vist positive takter denne uken. Vi er i en god posisjon og det er store utfordringer som kommer, som starter med Watford på lørdag.Vi ønsker å forsikre oss at vi har en god lagånd og med en bra forståelse av utfordringen som venter foran oss – og det kommer vi til å ha, sa Dyche.