Dyche om United og fire år som sjef

Sean Dyche pressekonferanseBurnley reiser til Manchester denne helgen i en kamp der Sean Dyche feirer sitt fire års jubileum som Clarets-sjef. Manageren vet at det blir en tøff utfordring og mimrer tilbake på det klubben har oppnådd både på og utenfor banen i løpet av de fire årene.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Clarets sjefen feirer sitt fire-års jubileum til helgen og er allerede den åttende lengst-ansatte treneren i England og den tredje lengst-ansatte i Premier League, kun forbigått av Arsene Wenger og tidligere Burnley-sjef Eddie Howe. Oppgjøret som kommer er en verdig anledning og Dyche mimrer tilbake til hvordan ting var da han tok over Burnley-skuta.

Jeg tror at alle hadde sett fram til Manchester United denne uken når jeg ankom for fire år siden. Det er en slags sammenligning på hvor vi var og hvor vi er, men det rare er at ingen egentlig bryr seg om fortiden.

Denne kampen er nok mer for fansen, det er en herlig anledning å spille mot superkreftene i ligaen, men rent forretningsmessig så vil vi vinne enda en kamp. De fleste av spillerne våre har spilt i mange store kamper, men de vet hvordan de skal te seg når anledningen byr seg.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Til tross for at mange snakker om opp og nedturene til United om dagen, så er de fortsatt et veldig godt lag med store spillere, så vi er klare over realiteten, men vi er helt klart klare for utfordringen.

To opprykk på fire år og en førsteklasses treningsanlegg til £10,6m som nesten står klar sier litt om den jobben Sean Dyche og hans mannskap har utrettet på de årene. Sjefen innrømmer at han er stolt over det grunnlaget som ble lagt tidligere, noe klubben nå høster godene av.

Det er mye som har pågått i kulissene, med treningssenteret og to opprykk, men bakom det så er jeg veldig fornøyd med jobben som har pågått. Penger hjelper mye, det vet vi alle, men før pengene så var det mye bra som foregikk her og det var jeg veldig fornøyd med.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Jeg var en enda yngre manager, men vet at i løpet av de seks eller syv månedene min her så fikk jeg en del pepper selv om det foregikk mye bra. Jeg visste at analysene endret seg og viste at måten vi jobbet på i klubben var den rette.

Det første opprykket overrasket meg også, jeg visste at vi var gode og gjorde en innsats, men det var litt «wow»-følelse ved det. Vi fikk en flyt og spillerne spilte på sitt beste så det var en veldig god start. Før opprykket mente jeg det var mye bra som foregikk og jeg er stolt over de første seks-syv månedene.

Det er vanskelig å se gjennom det hele når man får pepper og prøver å legge mursteinene for fremtiden, men jeg er veldig stolt av det og man er rolig når man føler at det er riktig. Beholder man ikke roen, så betyr det at man stiller spørsmål om tingene vi trenger å gjøre.

Men vi gjorde de rette tingene og jeg kunne sove godt om nettene. Så lenge jeg vet at jeg gir alt, gjør de rette tingene og lever etter prinsippene og moralen, så sover jeg rolig om natten, avsluttet sjefen.