Dyche oppdaterer keeper-situasjonen

Klubbens kaptein, Tom Heaton måtte av banen i forrige kamp grunnet skade og kort tid etter kampen ble det kjent at keeperen fikk skulderen ut av ledd etter en stygg landing. Heaton har nå blitt operert og er ute av spill i en lenger periode, men manageren forsikrer at Heaton skal få tilstrekkelig med tid til å komme seg. I mellomtiden har klubben hentet danske Anders Lindegaard på prøvespill.

Foto: BurnleyFC.com

Forrige søndag var en bekymringsverdig dag for the Clarets når Tom Heaton måtte av banen etter å ha pådratt seg en smell, noe som banet vei for Nick Pope. Den unge keeperen imponerte i sin Premier League-debut og ga fansen mye positivt å snakke om. Manager Dyche er ikke en som har for vane å hvile på laurbærene og i løpet av kort tid har de hentet tidligere Manchester United, West Bromwich og Preston-keeper Anders Lindegaard til Turf Moor ettersom 33-åringen sto uten kontrakt. En avtale som kan gjøres permanent.

– Han har tilbrakt et par dager med oss og trives med det vi gjør. Vi prater med han fortløpende. I en ideell verden ønsker man tre keepere og kanskje en yngre en til tillegg til det, så det er det vi prøver å få til, forklarte sjefen.

Foto: BurnleyFC.com

– Nick (Pope) har jobbet med toppklasse-keepere. Billy Mercer gjør en utmerket jobb og Robbos (Paul Robinson) tilstedeværelse gjorde han godt. Han forbedres hele tiden, men det man måles på er når man spiller. Man må fortsatt se forbedring på daglig basis og det mener jeg vi har sett. Han leverte en veldig, veldig god prestasjon i en vanskelig kamp. Han har en mulighet til å fortsette og vise oss hva han kan, så det er en stor mulighet for han. 

– Vi har alltid jobbet med tanken at spillerne må være klare når de først kommer tilbake fra skade. Får man spilleren tilbake i full form, uten noen risiko, så sparker de i gang uten å risikere tilbakeslag. Det ville det første steget, å få han så klar som mulig, tilbake til der han (Tom Heaton) var. Det vil ikke være snakk om å forhaste noen tilbake, fordi at det ikke fungerer i det lange løp. 

Foto: BurnleyFC.com

– De tidlige tegnene var veldig gode. Veldig fornøyd med operasjonen og jeg kommer til å ta en prat med han i ettermiddag for å forsikre meg at han har det bra. Man vet at veien tilbake er kortere for en utespiller, men for keepere som konstant lander på skuldrene sine så er det enda mer grunn til å forsikre seg at han er 100% når han er tilbake. 

– Vi vet alle hvor profesjonell Tom er, så god som du kan få det. Når det gjelder rehabiliteringen og så lenge inngrepet leges sunt, noe vi ikke ser grunn til at det ikke skal, så kommer han seg over det fordi han er en ultra-profesjonell, avsluttet sjefen som får tilbake Jeff Hendrick fra skade i oppgjøret mot Liverpool.