Defour: – Kan fortsatt bli bedre

Burnleys kreative midtbanegeneral, Steven Defour brukte tid på å finne seg til rette på Turf Moor og var lenge ryktet vekk fra klubben. Ett år etter at belgieren ankom Lancashire har han slått seg til ro og fansen begynner å se hva som bor i landslagspilleren, selv forteller han at det er i vente. 

Foto: BurnleyFC.com

Burnleys sesongstart har vært imponerende. Der de fleste avskrev Lancashire-klubben kort tid etter at kampprogrammet kom ut, har klubben overrasket de fleste ved å sikre poeng mot forrige sesongs serievinnere Chelsea og nummer to, Tottenham. Steven Defour har vist seg fra en side man bare fikk se glimt av forrige sesong, mye takket være en positiv sesongoppkjøring og mye støtte fra manager Sean Dyche.

– Når man ikke spiller over flere måneder, begynner man å se seg rundt. Fungerer det ikke, så fungere det ikke og kanskje gikk de tankene i hodet mitt, men jeg sa til meg selv at jeg skal gi alt i sesongoppkjøringen og se hva som skjer. Det som skjedde var at vi så en Steven Defour som kom i form og ble kampklar for Burnley, forklarte Defour.

– Jeg hadde en god sesongoppkjøring og manageren ga meg en sjanse til å spille hvor jeg gjorde det bra. Nå må jeg bare fortsette å prestere slik. Jeg føler meg bra og har tilpasset meg bra til Burnley og håper det fortsetter slik. De ser den gode siden av Steven Defour, men han kan fortsatt bli bedre. Jeg vokser, men det går bra for øyeblikket. 

Foto: BurnleyFC.com

Forrige sesong var preget av noe tilbakeholdne Defour-ferdigheter og noen mente at midtbanespilleren ikke hadde det som trengtes til å bli værende i Premier League. 29-åringen fikk allikevel noen kamper under beltet i løpet av første halvdel, men en skade i januar satt på sidelinjen. Ny sesong og nye muligheter har gjort belgieren til en populær spiller på Turf Moor, noe som synes veldig godt ved siden av Jack Cork.

– Manageren hadde noen valg å ta og det måtte jeg akseptere, selv om jeg ikke var helt fornøyd med dem. Det var frustrerende, men vi hadde aldri noen problemer. Han var alltid ærlig og rett fram med meg og de andre. Jeg måtte akseptere det og jobbe for det. Når man spiller, så føler man seg bedre enn når man ikke spiller. Det er godt å se at jeg kan gjøre alt det manageren ber meg om å gjøre. 

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg mener jeg har blitt en annerledes spiller fordi jeg har tilpasset meg hans krav. Når man spiller for Burnley så vet man at det blir mange kamper der man ikke alltid har ballen og må jobbe hardt defensivt og løpe mye. I Premier League stopper det aldri, så det må man være forberedt på. 

Den neste utfordringen som venter er Liverpool på deres gress. Burnley er fortsatt ubeseiret på fremmed gress og håper å kunne fortsette den retningen. Forrige sommer var det ironisk nok Liverpool som fikk opp fansen øyne for Defour, etter det som på daværende tidspunkt var overgangsrekord på Turf Moor. Belgieren håper på nok en positiv opplevelse på bortebane.

– Det ville vært fint. Vi vet at vi klarer det nå, så jeg mener at vi har selvtilliten. Vi har hatt en god sesongstart, så vi får se hva som skjer på lørdag, avsluttet midtbanespilleren.