Dyche: – På randen av seiersrekke

Sean Dyche pressekonferanseSelv om resultatet ikke ble det som ønsket, så var manager Sean Dyche tilfreds med den presatsjonen de lilla- og lyseblå viste på gresset, selv om resultatet ble deres tredje uavgjort på fire forsøk. De individuelle prestasjonene var gode, samtidig som det kollektive faller på plass og the Clarets er på vippepinnen til å snu uavgjort-trenden til en seiers-epoke. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sean Dyche forklarte etter kampen at troppen er på randen til å snu uavgjort-kamper til seire etter at det kun ble poengdeling mot hans tidligere klubb Watford. The Clarets spilte dermed sin tredje uavgjort på fire siste kampene takket være et straffemål like før halvtimen etter at Nathaniel Chabolah sendte the Hornets i føringen innen kvarteret var spilt. Austin nettet sitt 22. denne sesongen og kunne fort ha nettet fler, men ble møtt av en nervøs, dog svært kapabel keeper i Manuel Almunia som ved flere anledninger sørget for å holde gjestene i kampen.

Jeg vil si at det blir rettferdig å si at vi var veldig uheldige som ikke vant kampen, poengterte sjefen. Måten vi spilte på og fikk gjort vårt etter en solid oppvisning mot Blackburn sist gang, var utmerket. Vi skapte mange nok sjanser til å vinne kampen og Almunia skapte flere utmerkede redninger, men det er vanskelig å forstå hvorfor vi ikke vant etter å ha dominert og spilt så bra som vi gjorde. Vi er på randen av omvendingen og det er viktig at vi gjør det lille ekstra for å nå dit. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sjansene haglet mot Almunia der halve laget prøvde ut sisteskansens ferdigheter og samtlige feilet, til tross for forsøk som i de fleste andre kamper burde ha endt i nettet.

Det skal sies at det var lite som skilte lagene og poengdeling var et fortjent resultat.

– Igjen var forsvaret vårt utmerket i sin støtte og det er veldig positive tegn der, man føler at vi er på kanten til å virkelig såre noen, spesielt hjemme.

– Galskapen i sporten er slik at man noen kan dominere utrettelig og allikevel ikke vinne, men jeg vet hvilken vei jeg foretrekker å ha det og hva det innebærer; spille bra og skape sjanser, fordi over tid så vil det lønne seg. Fortsetter vi å gjøre det vi gjøre, kommer vi til å vinne mange fotballkamper. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Manageren overrasket nok flere med laguttaket der unge Kevin Long fikk sin debut i forsvaret, mens David Edgar ble plassert på midtbanen ved siden av Danny Ings. Samtlige spillere benyttet anledningen til å storspille og skapte problemer – eller utfordringer om man vil – for motstanderne, videre fikk fansen et gjensyn med Keith Treacy.

 – Det er viktig at vi ser på hele laget og har tro på dem. Kevin har vært i de lavere ligaer og spilt fotball der, trent veldig godt og vist tegn til utvikling og vi mente at det ville være en god sjanse for han. Vi gjorde et par taktiske endringer og følte at de alle leverte varene.

– Jeg er ikke særlig for rotering, men moderne tankegang er at spillere ikke kan spille så mange kamper. Personlig er jeg usikker på det, men jeg er en talsmann av det og forsikrer meg at spillerne er klare til å spille når de blir bedt om det. At de utnytter sjansen sin og jeg mener at de som fikk sjansen denne gang gjorde det veldig bra, avsluttet sjefen.