Dyche røper overgangvinduets utfordringer

The Clarets fikk kun hentet en spiller i januarvinduet og det var den permanentet overgangen for Michael Keane som valgte Burnley fremover Manchester United etter et vellykket låneopphold. Sjefen forklarer hva som skjedde i kulissene.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley-manageren forteller at klubben hadde i teorien to spillere klare hvor alle formalitetene var i boks, men avtalene ble i siste liten trukket av moderklubbene. I timene før overgangsvinduet stengte var the Clarets koblet til Stuart Armstrong, Graham Dorrans, Henri Lansbury og Matt Jarvid og sjefen røper at han blant annet var i utlandet i jakten på forsterkninger.

Det er nøyaktig det jeg nevnte at utfordringene kom til å være; å finne spillere som kan spille i Premier League, som kan utfordre vår gruppe spillere og som kan forsterke dem, poengterte Dyche. Vi trenger å tilføye spillere fra utvalgte marked og det er et veldig tøft marked.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Vi hadde fem utvalgte og jeg var i utlandet og rundt i England. Vi hadde to avtaler i boke, men spillernes klubber valgte å avbryte i siste liten – ikke oss. Penger ville ikke ha ordnet det og det var det. Jeg snakker ikke om andre spillere og nevnte kun Stuart Armstrong fordi styrelederen deres nevnte overgangen offentlig.

Det er aldri unnagjort før all papirarbeidet er signert, men avtalene var i prinsippet avtalt, godtatt av klubbene og så ble de avbrutt. Når spillere er under kontrakt, har klubben enhver rett til å gjøre det.

Det er en av de tingene hvor alt var tilsynelatende i boks, deres personlige betingelser var også inngått, men det var klubbene – og ikke oss – som valgte å avbryte overgangene.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

De gjorde det ikke av økonomiske grunner, men antageligvis fordi de ikke fikk de spillerne de selv ønsket. Det har vært et rolig vindu og noen ganger trengs det aktivitet over hele linjen for at en overgang skal falle på plass. Skjer det ikke så kan klubbene velge å avbryte, som var vårt tilfelle.

Markedet har hele tiden vært tøft, vi er hva vi er og vi har gått opp et nivå hvor summene er utrolig store for klubber av vår størrelse som ikke hadde brukt noe. Det er vanskelig for styret å tilpasse seg det. Vi har et solid styre som er rike og vellykkede forretningsmenn, men de har ikke samme velstand som andre klubber med utenlandske eiere som kan kaste rundt seg med millioner, avsluttet Dyche.