Dyche: – Sam er på et annet nivå

Sean Dyche pressekonferanseTirsdagens lokalderby var som forventet et flott oppgjør der degge lag kjempet om tre viktige poeng, men det var Sam Vokes som sto får kampens eneste mål like før timen – noe som får sjefen til å rose spissen etter hans 16 nettkjenning denne sesongen. Og deres første seier på Reebok siden 1985.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Kampens enste målscorer, Sam Vokes satte inn sitt 16 mål for sesongen under gårsdagens lokaloppgjør mot Bolton Wanderers. Scott Arfield leverte en flott ball til tårnspissen som fikk en enkel jobb med å sette inn kula og dermed var historie skrevet – nok en gang. Manageren var ikke raus på hyllesten av Sam Vokes etter kampen.

– Vi virket veldig solid bakover og våre to midtstoppere var igjen fantastiske, men jeg mener Sam var på et annet nivå, skrøt Dyche. Jeg føler vi var fullstendig fremragende, vi har en pakt i gruppen der vi er enige om å være nådeløse og ubegrensede – det er de to ordene vi bruker ofte og en burde aldri grensesette seg selv.

– Jeg sa til Sam at det irriterer meg når spisser setter tall på noe – hvorfor gjør de det? Gå ut der og nyt fotballen din og se hva du kan få ut av det og Sam gjør nettopp det.

Første omgang var mer balansert, men etter annen omgang – bortsett fra de siste syv eller åtte minuttene da de lange ballene begynte å komme, så føler jeg vi fortjente det (seieren).

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det er nok en liten milepæl i historien ikveld fordi det var mye støy rundt det av vi ikke har vunnet over Bolton på 30 år, men de milepælene gir bare mer bensin i bålet for spillerne. Vi har vist en god mentalitet denne sesongen for å dra i land alt dette; fortiden kan ikke gjøre fremtiden, det er det kun vi som kan.

– Vi har gjort det ganske klart, det er ikke det at vi ikke er begeistret over hvordan vi gjør det og hvordan vi spiller som lag, vi er klare over hvor vanskelig denne ligaen er og vi kan ikke ta noe for gitt.

– Vi har ikke og derfor er innstillingen vår å ta en kamp av gangen, noe vi har gjort gjennom hele sesongen og jeg har bedt guttene nyte øyeblikkene fordi vi må komme oss umiddelbart og gjøre oss klare for Bournemouth, avsluttet sjefen.