Dyche: – Selvtilliten vokser

Burnley dro i land et viktig poeng mot Newcastle i går og sjefen fortalte etter kampen at laget begynner å tilpasse seg til livet i Premier League.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

George Boyd sendte the Clarets i føringen med en perlescoring like etter halvtimen, mens Papiss Cisse utlignet like etter at annen om gang ble sparket i gang. De lilla- og lyseblå sikret seg nok et poeng og klatret dermed ut av bunnstriden for første gang på to måneder.

– Reisen har vært tøff så langt, men ting ser bra og positive ut, samtidig som det er en god følelse i troppen, poengterte Dyche. Jeg tenker ikke så mye over tabellen, spesielt ikke på dette stadiet – det er for andre å snakke om, men det er en fin balanse mellom hvordan laget presterer og hardt arbeid. Det blir rettferdig å si at vi håndterer det hele veldig bra for øyeblikket. 

– Det trengs alltid en periode for å slå seg til ro, men som gruppe ser vi mer solide ut. Det er en utilgivelig liga så vi må fortsette å bygge på og ta snu det om til prestasjoner. Vi vet at vi må vinne, men på en annen side så kan vi ikke være grådige, vi tar et steg om gangen og beveger oss fremover. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Spillerne viste den mentale tryggheten man kan levere på dette nivået mot et lag som har vært i utrolig form, sett bort fra glippen på lørdag. De har et veldig godt lag og en kritisk skadeliste, sett bort fra Cabella, Taylor og Riviera som kom inn som innbyttere. Vi var overrasket over å se de navnene komme inn fra benken, men de har en stor dybde i laget og vi er glade over måten vi begynner å konkurrere på dette nivået. I kveld var nok et godt tegn på det vi har boende i oss. 

– I første omgang mener jeg vi var veldig gode med god kvalitets fotball og gode sjanser. Vi hadde en kjempesjanse mot slutten av første omgang hvor vi kunne øke til 2-0, noe som ville ha endret kampbildet ytterligere. I annen omgang gikk de ut og måtte reagere, hvorpå vi ga dem muligheten ved å slippe inn et veldig simpelt mål – det er uvanlig for oss. Men jeg føler at vår nådeløse innstilling med press og ønsket om å score var bra, så jeg er veldig fornøyd.

Stephen Ward måtte av banen på båre etter en duell med Yohan Gouffran midtveis i annen omgang, som sjefen kommenterte slik:

– Det er for tidlig å si noe som Stephen, han drar nok til sykehus av forsiktighetshensyn, men vi er ikke sikre akkurat nå, avsluttet Dyche.