Nytt fra Burnley-leiren

Klubben annonserte idag deres økonomiske situasjon etter forrige sesong, samtidig som populære Sam Vokes får stadig mer spilletid for reservene. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Vokes på bedringens vei

Sam Vokes spilte 70 minutter for reservene og waliseren kom nok en gang på scoringslisten, ikke bare en gang, men to ganger for de lilla- og lyseblå mot Sheffield United – en kamp som endte 5-3.

Dermed står Vokes med tre mål på to kamper, mens med-spiss Jason Gilchrist fikk sesongens første hat-trick.

Burnley: Mitchell (Nizic 2.omg), Trialist, O’Neill, Whitmore, Lafferty, Daly (Frost 70), Hewitt (Galvin 78), Lowe, Howieson, Gilchrist, Vokes (Hall 70)

Den økonomiske situasjonen

Burnley FC melder idag at klubben tjene £300.000 når det finansielle året for 2014 ble avsluttet i juni. Derimot gikk £7,9m til bonuser som følge av opprykket til Premier League, som betyr at klubben gikk på et £7,6m tap – som sammenlignes med 2013 når klubben også fikk med £7,6m underskudd, riktignok før salget av Charlie Austin.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Når påtok oss ansvaret som styreledere, uttrykte vi at vi kom til å styre klubbens finanser på en fornuftig måte samtidig som vi skulle holde klubben så konkurransedyktig som mulig. Vi er glade for å kunne melde at selv om disse kontoene viser £7,6m underskudd, så er størstedelen av dette et engangsutgift som følger med opprykk.

– Uten denne utgiften er vi glade for å kunne melde at klubben hadde gått i null, som holder rot i det vi lovet i løpet av året. 2013/14-sesongen var en som kommer til å huskes som en av de beste i klubbens historie, både på banen i form av prestasjoner og utenfor med det kommersielle og finansielt styrte, lød pressemeldingen av Banaszkiewicz og Garlick.

I £7,9m-potten ligger spiller og stab-bonuser, andre klubber som hadde klausuler i tidligere spillerkjøp og andre engangsutgifter. Klubben hadde en omsetning på £19,6m, som er en økning på £4,3m fra året tidligere. Lån måtte også nedbetales og styremedlemmene fikk tilbake £4m, ny £4m gikk til eksterne lån, mens omkring £1,5m ble innbetale som følge av tilbake-oppkjøpet av treningsfeltet Gawthorpe og Turf Moor.

Klubben melder videre at kostnadene er under kontroll og ikke har økt siden det finansielle året 2012/13.