Dyche ser fram til møtet med løvene

The Clarets’ manager Sean Dyche har gode minner fra tiden som spiller for Millwall, men håper å kunne fortsette å bygge på sin gode form mot London-laget på lørdag. Burnley har alltid hatt problemer på the Den, mens Dyche nærmest ikke har tapt der i tiden etter å ha forlatt løvene – slikt byr på nye muligheter.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Dyche tilbrakte tre sesonger på the Den og bidro til at løvene rykket opp fra League One til Championship i 2001 og videre sikret seg Play-Off tolv måneder etter.

Etter å ha forlatt Millwall i 2002 har de vært gode tider de gangene Dyche kom på besøk, både som Watford spiller- og manager, samt Northampton Town – neste steg er følgelig Burnley.

– Jeg hadde veldig gode tider der, sa Dyche som varmet benken for Watford når the Hornets smadret Millwall i september 2010. Jeg hadde tre veldig produktive år der, ikke bare på det individuelle plan, men også laget og klubben generelt.

– Det ble en uheldig start det første året med en skade, men når jeg først kom tilbake tok fansen meg godt imot, lot meg falle til ro og hjalp meg på veien opp igjen. 

– Jeg var takknemlig for det, hadde det bra, rykket opp og gikk glipp av muligheten til å rykke opp til Premier League via Play-Off. Noen sa tidligere denne uken at siden jeg dro, så har jeg fått en uavgjort og ni eller ti seire – jeg visste at jeg har en god form der, men ikke så god. Måtte det fortsette lenge. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sjefen har ingen vinner-formular mot Millwall, men innrømmer at å være forberedt mot det som venter på the Den. The Lions sprudler under manager Kenny Jackett som ikke har tapt på hjemmebane siden september og besitter en 7.plass, to poeng mer enn the Clarets.

– Jeg vet ikke hvorfor. Det er det samme som hvorfor vi aldri klarer å vinne i Barnsley, aldri skjønt det. Man klarer aldri å definere det, men jeg fikk et innblikk i hvordan det er å spille der og forsikrer meg at spillerne forstår det.

– Det er ikke et sted å reise og forvente en komfortabel ettermiddag, jeg håper det fortsetter og kommer til å fortsette å jobbe med laget for å forsikre at det forblir slik.

– De hadde en veldig sterk start på sesongen, Kenny, staben hans og spillerne har gjort en veldig god jobb for klubben. Den pågående utfordringen er å bli der oppe hele sesongen, som kan være vanskelig.

– I likhet med oss har de ikke konstante rikdommer å lene seg på og har måttet bruke markedet fornuftig og bruke spillerne de har klokt. De kommer selvfølgelig til å bli være der oppe, men vi ønsker å presse oss inn der – i toppen av tabellen, avsluttet Dyche.