Dyche: – skuffet over dommeren

Sean Dyche pressekonferanseManager Dyche var svært lite fornøyd etter å sett at Brian Stock fikk kort for en hendelse han ikke var deltaker i som etterhvert fulgte opp med enda et gult og automatisk rødt. Utvisningen førte til at the Clarets måtte fullføre kampen med ti mann, noe som gjorde ting utfordrende på Oakwell. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sean Dyche mener at dommeren tok feil av personene når kortene ble delt ut i kampen der Danny Roses’ mål i det 85.minutt sørget for at the Clarets ble slått ut av FA cupen. Lancashire-lagets manager forteller at det var Barnsley-spiss Marlon Harewood som skulle ha blitt tildelt det røde kortet etter å ha hevet armene og at Brian Stock var et uskyldig offer.

– Jeg er skuffet over dagens utfall fordi dommerens avgjørelse som var fullstendig utenfor vår innflytelse, sa sjefen og forklarte. Vi kan påvirke en kamp ved å prøve å slå motstanderen, men det er vanskelig når det er snakk om andre faktorer.

– Det første kortet, skulle ikke vært kort! (Marlon) Harewood slår vår spiller i bakhodet og blir ikke sendt av banen, noe som forundrer meg. Brian (Stock) blir stående igjen med et uheldig kort og dersom det skulle ha blitt kort, så skulle det ikke gå til han – fordi jeg har sett reprisene. Jeg så ikke helt Brians rolle i det hele, men det ser helt klart ut som at dommeren tok feil av hvem som skulle få kortet. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg har sett over hva som skjedde i muren fem ganger og det er utrolig at våre spillere får kort i den hendelsen. Det endret hele kampbildet fordi vi dominerte kampen på det stadiet og så virket aldri å være i trøbbel – selv med ti mann på banen så vi aldri ut til å være i trøbbel – hva da med elleve, men avgjørelsen var utenfor vår påvirkning og det er ingenting vi kan gjøre!

Til tross for den enorme frustrasjonen og skuffelsen over avgjørelsen og tapet mot Barnsley, har ikke sjefen noen planer om å anke avgjørelsen til høyere makter.

– Jeg føler ikke at det er noen hensikt i disse dager. Vi gjorde det med Kieran Trippier og fikk ingenting ut av det, så det er ikke vits – det er den fjerde store (dommer)avgjørelsen som har gått imot oss nå, hvor vi føler at ikke hadde grunnlag. Dommere har en tøff jobb, men jeg er veldig skuffet over at vi sliter med å få riktige avgjørelser i vårt favør. 

– Jeg mener formen og kravene idag var gode. Vi var spenstige noe som har endret seg siden vi har vært her og i annen omgang virket vi aldri truet, men det er en av de tingene der et mål mot slutten av kampen avgjør det hele. Kampen var preget av det som skjedde tidligere og det var en veldig svak utvisning. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Manageren lot ny-ervervelsen Dane Richards få slippe til i FA-oppgjøret og jamaicaneren kom utpå banen i annen omgang og ga the Clarets en merkbart frisk pust med sin hurtighet.

Richards fikk en veldig positiv debut for the Clarets, men det var så vidt at arbeidstillatelsen ble godkjent; den kom nemlig samme ettermiddag som kampen skulle spilles.

– Planen var å isolere Barnsley og være klare til å kontre når nødvendig og når Dane kom utpå tilføyde han det i stor grad. Det er vanskelig for gutten fordi han har akkurat kommet til landet og vi følte at det var riktig å kaste han ut i ulvene og la han få en smaksprøve. Det er flott for han å være involvert og vi er henrykt på hans vegne, avsluttet Dyche.