Dyche: – Stolt over dem

The Clarets gikk på nok et leit resultat mot Tottenham i dag, men sjefen var stolt over det spillerne viste på White Hart Lane.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Lancashire-laget tapte 2-1 idag etter at Harry Kane åpnet scoringskontoen i kampen som vil bli husket for to flotte mål signert Ashley Barnes og Erik Lamela. Til tross for resultatet er sjefen stolt over de lilla- og lyseblå og er sikker på at det er en lys fremtid i møte dersom laget fortsetter å prestere på samme nivå.

– Jeg er stolt over idag, poengterte Dyche. Vi ønsket å spille en effektiv kamp og ønsket å få ballen fremover enn det vi har pleid å gjøre, noe vi følte kunne påvirke kampen og det var tilfellet. Jeg mener Barnes og Ings var skarpe og skapte sjanser i en kamp hvor vi var solide, selv om ett av målene var for simple for vår standard. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det andre målet? Vel, jeg er litt skuffet med avgjørelsen om jeg skal være ærlig fordi Keano er på den, men den får en berøring på Harry Kanes hånd fordi Michael Keane ikke kunne gjøre noe med det. Så spilte de et raskt frispark hvor vi alle kjenner til debatten rundt frispark, men så rusler gutten av veien og det må være forstyrrende. Det var ikke ansett slik og de løp gjennom og fikk målet. 

– Grunnen til at jeg sier forstyrrende er fordi det er innenfor feltens linjer. Jeg var skuffet i det øyeblikket fordi det kostet oss dyrt, men foruten det var det mange gode tegn nok en gang. Jeg snakker om spillernes vekst mye fordi de forbedres og får mer erfaring av å komme til denne stadion og prestere slik de gjorde. Det var en fin oppvisning av hvor vi er og hvor vi er på vei. Vi reiser herfra skuffet over resultatet, men ikke over prestasjonen. Det er helt klart en fremtid i slike prestasjoner. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Ash (Ashley Barnes) er i en kurve på vei oppover, ikke bare med målene, men også hans generelle prestasjoner. Jeg tok han av banen mot slutten kun fordi han var sliten etter å ha gitt absolutt alt. Fansen var nok en gang fenomenale og de vet at vi spiller med foten frampå når vi kommer til slike steder og vi har gjort oss retten til det. 

– Vi kommer til å være aggressive i spillet vårt og er ikke interessert i å være innholdsrike, noe alle kunne se når vi dro til the Emirates. Det funket ikke, så jeg ytret til spillerne at vi må være modigere og distanserer oss riktig – og det gjorde vi. Dette er ikke et enkelt sted å komme til siden de har noen meget tekniske spillere som har blitt hentet inn for multimillioner og de har begynt å blomstre med deres resultater. Men vi kommer til å debriefe dette og prøve igjen fordi jeg tror fansen tror – noe vi helt klart gjør – at det er mer i vente, avsluttet manageren.