Neste: Liverpool

liverpoolTurf Moor pre-game Foto: D. Bentley / BFCThe Clarets tar imot Liverpool på Turf Moor i en kamp der Sam Vokes kan få sin etterlengtede debut for the Clarets i Premier League. Liverpool har ikke overbevist denne sesongen, men har vunnet over de to andre opprykkslagene. Burnley på sin side kan bli styret av en Vokes-retur som vil være et enormt løft for laget og et forventet fullsatt Turf Moor.

Matt Taylor kan også utspille sin del i kampen, men det er nok fortsatt for tidlig for Michael Duff og Stephen Ward. Liverpools Mario Balotelli er klar igjen etter å ha måttet sone karantene og er klar for enken, mens Fabio Borini soner sin. Joe Allen er ute med kneskade.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley har spilt kun en dårlig kamp denne sesongen og alle andre gangene har de utfordret, selv om det ikke har endt med poeng. Liverpool har ikke levd opp til forventningene etter fjorårets sterke sesong og deres forsterkninger har uten tvil høstet mye kritikk for å ikke ha prestert som forventet. Gjestene sliter litt på fremmed gress og kan vise til 2-0-3, der seirene har kommet mot opprykkslagene QPR og Leicester.

Sist gang Burnley var i Premier League endte det med to ganger 4-0 tap for Liverpool og den siste av de tapene konstaterte nedrykket 25.april 2010. Selv om det var Liverpools andre seier på Turf Moor på ti forsøk. Videre har Burnley vunnet 18 av 38 hjemmekamper mot Pool (18-9-11), så de lilla- og lyseblå har muligheter.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets har fått en grei start på Premier League-sesongen, selv om de ligger i bunnstriden – på de siste syv kampene står de med 3-2-2 og har kun vunnet en av deres åtte møter med lagene fra den øvre tabellen. Syv mål på eget gress gjør dem til seriens svakeste hjemmelag, selv om de er ubeseiret på de siste fire.

Liverpool har i skrivende stund 22 poeng og statistisk sett kan de avskrive noen topp fire-plassering. De røde har sin svakeste sesong basert på plasseringen siden starten av Premier League i 1992/93 – den gang lå de også på 10.plass. En artig liten statistikk når det kommer til Mario Balotelli er at han har ett mål mer enn det han har mottatt kort i Premier League. (20-19)

Kampen spilles på Turf Moor lørdag 26.desember, kl 16:00