Dyche: – Støtt laget

Sean Dyche pressekonferanseBurnley tar imot West Bromwich til dans på Turf Moor førstkommende søndag der de ønsker å hevne 4-0-tapet fra sist gang lagene møttes. Et av tingene det har vært mye snakket om har vært the Clarets manglende forsterkninger, men sjefen er overbevist om at fansen kommer til å støtte sine lilla- og lyseblå helter i det kommende oppgjøret. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Dyche fortalte like etter at overgangsvinduet stengte at de hadde flere spillere i kikkerten og av to av dem skulle bli Burnley-spillere, men moderklubbene avbrøt overgangen i siste liten. Sjefen understreker at han kommer til å jobbe videre med saken og tenker på klubben fra et langsiktig perspektiv.

Jeg verdsetter menneskene her og det har vært så mye positive følelser den siste tiden at jeg sitter igjen med inntrykket der de fleste har kommet seg over skuffelsen og innser at vi er der vi er, har det vi har og støtter oss på bakgrunn av det, sa Dyche. Jeg blir overrasket hvis det ikke skjer.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg påstår at både jeg og klubben er ærlige med fansen, det er vi alltid. Det er ingen enkel situasjon for oss og iallefall ikke på dette nivået. Å hente nye spillere baserer seg på tall og det er vanskelig for klubben og styret å avse store pengebeløp når en klubb som er på vei fremover, ikke nødvendigvis klarer å håndtere det. 

– Det har blitt nøye analysert og jeg kan forsikre fansen at vi har vært og tittet på markedet, til tross for denne e-posten som gikk ut til agentene. Vi vet alle hva som rører seg på markedet og det var kun for å undersøke markedet i siste liten. Vi er ærlige, skjuler oss ikke fra markedet og vi har sagt at det er tøft.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi har prøvd og prøvd, men det må være et visst nivå med fornuft ellers vil klubben få store problemer innen veldig kort tid, det er utfordringen og det er en tøff utfordring. 

– La oss ikke glemme hvor vi er, hva vi gjør og hva som fikk oss hit. La oss huske på hva denne klubben er bygget av og den stoltheten vi sitter med etter det vi oppnådde. Så før noen begynner å bli negativ, la oss huske den positive reisen og de som var nøkkelfaktorene til det, ikke bare spillerne, men også fansen. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Etter ti kamper hadde vi ikke vunnet en kamp, men fansen var fantastiske. Vi er nå på en 17.plass og plutselig begynner folk å stille spørsmålstegn? Det er viktige ting som skjer og det er et større bilde å se på, vi ønsker å operere innenfor et visst marked, men jeg har gjort det klart; vi kunne ikke og kommer til å prøve igjen. La oss ikke glemme hva fikk oss hit og at den gruppen spillere vi har gir alt for denne klubben-

– La oss heller ikke glemme hva vi er; en fantastisk klubb med en rik historie, så la oss verne det, passe på det og fortsette å jobbe hardt med vår klubbmentalitet – fordi den er vital. Det er et av våre fordeler; en jevn klubb som dras i riktig retning, det er en viktig ting og det trenger å vernes, avsluttet sjefen.