Dyche tar ingenting for gitt

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche har gjort klart mannskapet sitt i forkant av oppgjøret på Stadium of Light og instruert troppen å spille med frihet. De lilla- og lyseblå har hatt en to ukers pause og møter et Sunderland-lag som har like mange poeng som dem selv, men understreker at det er en vanlig kamp – uavhengig av formkurven til det kommende hjemmelaget. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Jeg er sikker på at det ikke fungerer slik i fotball og man kan ikke ta lett på noe, forklarte sjefen da han ble spurt om Sunderlands svake form og utdyper; Når du er et lag som oss selv i denne ligaen, så kan man ikke ta noe for gitt og lene seg på at noen har en dårlig formkurve. Vi må forsikre oss at vi er på tå hev hele tiden, noe som var synlig mot Crystal Palace. 

– Det sier litt om hvor tøff denne ligaen er og vårt fokus er på oss selv, fremfor å se på motstanderens form. Jeg vet at Gus stiller store forventninger til spillerne sine i denne kampen og det tror jeg fansen også gjør, jeg vil si at det er store forventninger ettersom det er en stor klubb og det forstår man. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi må leve opp til det (forventningene) og må holde fokuset på det vi gjør. Etter ti kamper sa mange at vi ikke har noen sjanse, men her sitter vi med en grei tilstand i det store og hele. Vi gjør lite ut av det fordi noen av våre prestasjoner har vært veldig bra og det er tegn på at vi har tilpasset oss Premier League. 

– Det er en spenning i laget, byen og fansen og vi håper å kunne oppnå det vi vil denne sesongen. Vi tar med oss 3.000 fans dit, så det er en utfordring der og en god følelse i det vi prøver å få til. 

The Clarets har fått tilbake flere spillere fra skade den siste, men Dyche har ikke et fulltallig lag til disposisjon.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi har fått oppmuntrende tegn fra Stephen Ward og han gjør fremgang etter operasjonen. Matt Taylor nærmer seg der han har trent med oss, men det var en reservelagskamp i midtuken hvor han ikke helt var klar.

– Duffo og Voksey fikk også verdifulle minutter, så vi ser fram til å få alle friske og klare som vi trenger til resten av sesongen, avsluttet Dyche.