Dyche: – Tre poeng er viktigst!

Sean Dyche står overfor sin andre kamp som Burnley-manager og hans første ønske er å sette en stopper for den leie trenden the Clarets har hatt mot Leeds ved å dra i land deres tredje strake seier på Turf Moor. Sjefen vet hva som må gjøres og er ikke redd for å gjør det nødvendige med de midlene som trengs. 

Foto: BurnleyFC.com

Dyche ledet de lilla- og lyseblå til en sterk seier over Ståle Solbakkens mannskap i helgen og å håper å kunne følge opp med ytterligere en hjemmeseier og følgelig to av to mulige. Den nyansatte sjefen gleder seg til den første smaken på et ekte Lancashire-Yorkshire-derby og fryder seg over at det er fler derbyer i nord-England, sammenlignet med i hovedstadsområdet.

– Jeg lærer mye om det fordi at der hvor jeg kom fra var det kun en håndfull derbyer, men her kan man få fem eller seks – foruten den viktigste som er Blackburn, fortalte sjefen. Det er noe meg må bli vant med, det faktum at det er mange enten små eller store derbyer grunnet klubbenes nærhet og jeg ser fram til det og vet at spillerne også gjør det.

– De har truffet på en liten formkurve og burde være selvsikre på det de driver med, men det viktigste er tre poeng. Uansett hvem man spiller mot, spiller men for å vinne og det er nøkkelen.

Foto: BurnleyFC.com

Etter å ha ledet som nevnt Burnley til en sterk seier over Wolves – deres tredje seier på fire kamper – håper Dyche at de lilla- og lyseblå vil sette en stopper for deres fire-kampers tapsrekke. Selv har sjefen et godt forhold til Leeds-sjefen Neil Warnock og håper å kunne utnytte nettopp det til Burnleys fordel.

– Jeg kjenner Neil ganske godt, han har har vært god mot meg og Malky (Mackay) opp gjennom årene og er åpen mot oss. De kommer til å være en vanskelig utfordrer, det er slik de spiller og Neil liker en tøff mentalitet – samme som meg. Det er viktig at spillerne våre er klare over det og Neil kommer til å spille på en utvalgt mentalitet og det må vi matche, overgå og forsikre oss at vi er klare til å vinne kampen. 

– Lørdagen var veldig viktig for meg, jeg er en ung manager som ønsker å gå min egen sti i dette spillet og det starter her med Burnley FC. Fortid er fortid og nå er jeg i Burnley, som er veldig viktig å understreke slik at folk ser måten jeg og staben jobber på. Jeg gjør det med følelser og lidenskap og ønsker at spillerne skal gjøre det samme, avsluttet Dyche.