Dyche: – Uheldig utfall

Etter å ha fått et feilaktig mål dømt i mot seg under kveldens oppgjør mot Ipswich, var sjefen alt annet enn fornøyd. Dyche har riktignok vært i gamet lenge og turte ikke å kritisere dommeren i en så tidlig fase, men ga uttrykk for sin misnøye over dommerens avgjørelse. 

Foto: BurnleyFC.com

The Clarets hadde flere gode perioder mot the Tractor Boys og Burnley hadde god kontroll på hjemmelaget i store deler av kampen, men dommerens avgjørelse om å godkjenne et mål som egentlig skulle vært et frispark til Lee Grant.

Dommer Matt Brown hadde en god første omgang og ga uttrykk for å ha kontroll på kampen, noe som ble gruslagt i det 50.minutt.

Ti minutter før fulltid kombinerte innbytterne Junior Stanislas og Sam Vokes pent der sistnevnte sendte ballen retning mål, men traff Hiddinbotham på sin vei og dermed ble det registrert som selvmål.

Akkurat når det så an til at det kom til å bli poengdelig dukket DJ Campbell opp og sørget for ødelegge gleden for de lilla- og lyseblå.

– Vi visste at det kom til å bli en reaksjon etter deres 5-0-tap i midtuken, sa Dyche. Med en ny manager måtte det være slik, men jeg mener vi taklet det fint i store deler av kampen, vi manglet noe i sjansene våre og kampen fikk et uheldig utfall takket være dommeren – som ikke er ideelt.

Foto: BurnleyFC.com

– I moderne fotball, blir det gitt frispark i slike tilfeller – femten år siden når jeg var i hodedueller med motspillere var de ikke det, men nå blir det ikke en gang gitt når det er hard kontakt med keeperen. Det var gitt frispark til keepere på begge sider når det var minimalt med kontakt, men jeg anser det der for å være hard kontakt.

– Det skjer dessverre og jeg har ikke noe problem med dommerne, de har en tøff jobb, men det endret hele kampfølelsen og ikke bare resultattavlen. Det endret hele mentaliteten til laget deres og vi måtte jobbe veldig hardt for å komme oss tilbake, men vi kom frampå og det var kvalitet i det innlegget som satt ballen i mål – hvem enn som scoret det. Jeg mener vi kontrollerte kampen, men vi slapp inn et mål, når du hadde et poeng i sikte – slikt skjer. 

– Det gjør det til seks poeng av ni mulige og vi prøver å bygge på mentaliteten når kampene går vår vei og vi får noe ut enhver kamp vi spiller. Vi er et kontinuerlig byggeprosjekt, men det var flere positive aspekter i kampen og i måten spillerne reagerte på – innsatsnivået er utmerket. Det er alltid ting å forbedre og spillerne prøver nettopp på det, i kveld var en nesten-kamp for oss og man kan krangle til seg at denne slapp unna, avsluttet Dyche.