Dyche: – Utfordring hver uke

Sean Dyche ser nok en gang de positive sidene etter the Clarets kamp mot Everton, som de lilla- og lyseblå tapte 3-1 i helgen. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Samuel Eto’o sørget for to mål mot Burnley, mens Romelu Lukakau og Danny Ings puttet inn hver sitt. Ings utlignet midtveis i omgangen, men gleden ble kortvarig nok en gang. Sjefen understreker at spillerne fortsatt kommer til å kjempe og at de før eller siden kommer til å sikre seg de etterlengtede tre poengene.

– Vi hadde nok en gang noen gode sjanser, men sannhetens øyeblikk var synlig atter en gang med Samuel Eto’o og Romelu Lukakus kliniske avslutninger, poengterte sjefen. De er kvalitetsspillere som koster og vi må finne en måte fordi vi kan ikke alltid lite på de kvalitets-øyeblikkene man finner hos individer og vi må finne en måte for laget å kunne fungere slik at de scorer mål. 

– Vi viser tegnene, men de tegnene må raskt endres til seire, det er marginene og det er ikke lett når du møter spillere av den kvaliteten og de har et veldig godt lag. Jeg vet at de fikk en laber start, men de er også et veldig, veldig godt lag – jeg sier ikke at vi spilte bra i annen omgang, men vi klarte å bryte opp spillet deres og spilte med foten på pedalen. Det tredje målet var en fantastisk stykke kvalitet som gjorde at kampen ble vanskelig. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Ben (Mee) var ikke tatt med fordi vi ville finne en balanse for gruppens del, det er mange jeg kunne nevnt akkurat nå fordi vi fortsatt prøver å finne måten å vinne kamper på. Marginene er små og vi kommer til å gjøre endringer tilpasset det. 

– Jeg mener fansen nok en gang var utrolig og de kom hit klare over realiteten. De vet at det er en utfordring hver uke og vi er i mange forskjellige situasjoner nå, men de setter pris på reisen og det er fortsatt pågående – måtte det fortsette lenge. Det gir spillerne en mer avslappet plattform å jobbe med, fremfor å måtte stille spørsmålstegn ved alt og vi trenger det for å kunne fortsette. 

– Utfordringen fortsetter og det er slik vi vil ha det. Noen ganger klør vi oss i hodet, ikke at vi er naive nok til å tro at vi spiller godt og fortjener å vinne kamper, det skjer ikke bare fordi man scorer mål og stopper dem i andre enden. Vi er ikke langt unna og jeg vet at det er vanskelig for noen å forstå, kanskje ikke så mye for dem som ser oss spille ofte.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Phil Jagielka som jeg kjenner litt til fortalte meg at han følte vi var utmerkede i første omgang, hvorpå jeg svarte at vi har hatt det slik et par ganger denne sesongen, men vi spiller i 90 minutter og vi må finne den avgjørende biten – så enkelt er det. Vi jobber i et positivt miljø og har tro på spillerne, jeg vil si mange så en ærlig gruppe som gir alt. 

Samtidig, når man spiller slikt så forventer man at motstanderen hever seg og vi snakker om et lag fullt av landslagspillere som har blitt hentet for mange millioner pund. utfordringen er det den er, men vi fortsetter å jobbe hardt denne uken og gir et nytt forsøk neste uke.

– Som jeg har sagt før; alle involverte i og rundt klubben ønsket denne utfordringen og det gjør de fortsatt, det er derfor fansen fortsatt kommer hit og heier på laget. De vil ha utfordringen Premier League gir for Burnley FC, det samme vil spillerne og det samme vil jeg, avsluttet sjefen.